perjantai 15. helmikuuta 2013

Kasvattimenestystä


Alkutalven iloisista tulosuutisista ovat vastanneet Outi ja Sinko (Boreabrie Sienna). Suomen Briard ry:n vuosikilpailuissa Sinkosta leivottiin vuoden 2012 Tokotulokas! Sinkohan kilpaili viime vuonna alokasluokassa kolme kertaa saavuttaen 2 x 1.tuloksen ja yhden kerran 2.tuloksen. Viime kesäkuun Mestistokossa rotumestaruushopea toi kivasti lisäpisteitä ja kun Minnis ja Vaakku armollisesti jättivät tokoilut viime vuonna yhteen kokeeseen (ja rotumestaruuteen!) niin tokotulokas-diplomi tuli Sinkolle ja Outille. Onnea!


Hieman painostaen :) tämä kasvattajatäti sai kun saikin Outin innostumaan ja yrittämään Sinkolle tokokoularia alokasluokasta. Ymmärrettävästi alokasluokan liikkeiden hinkkaaminen ei niin kannustavaa ole koiralle eikä ohjaajalle ja monet käyvätkin alemmat luokat 'yhden pysähdyksen taktiikalla' eli ensimmäisen 1.tuloksen jälkeen siirtyvät ylempään luokkaan.
Järkevää toki, varsinkin kun tavoitteet ovat paljon korkeammalla kuin alemmat tokokoularit. Tammikuisen juoksunsa jälkeen Sinko ilmoitettiin Kannuksen iltakokeeseen lämpimään sisähalliin ja 'kokolattiakorkkimatolle'  Pipa Pärssisen tuomioitavaksi.
Tuloksena hyvä 1.tulos 173p ja TK1!! Hienoa tytöt, onnittelut vielä kerran!
Nyt saatte rauhassa reenailla ruudut ja tunnarit kuntoon, pikaisen avoimen korkkauksen jälkeen rupean tuossa about toukokuulla painostamaan voivoi-kokeisiin! :D


Rotujärjestön vuosikilpailuissa Rasta oli PK-briard kilpailussa 4. sillä yhdellä FH1 -tuloksellaan ja Rilla vuoden näyttelybriard kilpailussa sijalla 12. Listoilla ei muita kasvattejani, Sinkon ja Rillan lisäksi, tällä kertaa ollut, mutta ensi vuonna toivottavasti jo muutama muukin. Kasvattini ovat vasta 20 kk vanhoja ja eri harrastusten kisastarttivuosi/-vuodet vasta edessä.


Kuvissa Sinko viime kevättalven tottisreeneissä Tassuvaarassa
Kuvat (c) Outi Kokkonen