lauantai 31. elokuuta 2013

Avo kakkonen

Ei ihan riittänyt kolmen viikon reenirutistus ykköstulokseen Rastan kanssa tänään Kemijärvellä. Ihan hyvä sarja avoimesta luokasta ensikertalaiselta, uusista liikkeistä puolet sujui varsin hienosti, osassa taas epäonnistuimme. Uusilla liikkeillä tarkoitan avoimessa luokassa uusina tulevia: nouto, hyppy-istu, kaukot ja luoksarin stoppi.

Toko Kemijärvi 31.8. avoin luokka

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno 6   (plääh..)
Luoksetulo 5  (läpijuoksu)
Seisominen 8
Noutaminen 9,5
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 0 (voi pee..)
Kokonaisvaikutus 8

yht. 142p 2-tulos sij.4/8.
tuomarina Heli Kelhälä

Maahanmenon oli kuulemma tehnyt tosi hitaasti..lähes venytellen perse pitkään pystyssä..samperi, tätä en kyllä odottanut. Luoksetulossa tuli laukalla ja aavistuksen 'ajatteli' pysähdystä minun kiljuessa 'stoppia' vaan perille tuli että napsahti ilman mitään pysähdystä. Voi pah.
Kauko-ohjauksessa tarvi toisen käskyn ensimmäiseen istumiseen ja hypyssä, voi siinä meillä kävi 'työtapaturma' :(
Rasta kyllä hyppäs yli ekalla käskyllä, mutta kiepsahti sitten istumaan niin laitaan ettei paluussa ollut estettä edessä lainkaan ja koko liike meni nollille, koska paluuhyppyä ei tapahtunut. Voi harmitus, ei ole moista sattunut ikinä harkoissa, joten tulipas nolla tylsällä tavalla meijän nykyisestä suokkiliikkeestä. Yritin kyllä pelastaa tilannetta reilulla vartaloavulla kylkitaivutuksineen vaan ei auttanut..plääh.

Rasta ei ollut ihan säpäköimmillään, se on ollut juoksun jälkeen tyypillisessä depiksessä. "Maanantai ei mittään, tiistai ei mittään, keskiviikko torstai ei mittään..." Hectoria lainatakseni.
Sodankylän tokojen ilmoaika meni jo, joten ne jäävät ainakin meiltä pois. Marraskuussa olis Torniossa hallitoko, sitä harkitsemme.
Kiva oli käväistä taas kisaamassa, ilman sen kummempia tavoitteita hommasta on tullut ihan hauskaa, jopa mulle.

Kotimatkalla jaloittelutauolla Romakkaniemessä

maanantai 26. elokuuta 2013

Moneen lähtöön

Viimeiset kolme viikkoa on tiivisti reenailtu, olen yrittänyt olla ahkera ja sisällyttää jokaiseen päivään (tai iltaan) jonku reeniosion. Rastan kanssa olemme tahkonneet avoimen luokan tokoliikkeitä ja Rillan kanssa pk-tottista ja peltojälkeä. Siinä ohessa, aika useinkin, leikimme esineen piilotusta lähimetsään, ei varsinaista esineruutureeniä suikale tallomisineen, kunhan on nenänkäyttö aktivointia ilman sen suurempia suunnitteluja alueen tai tuulen osalta.

Yllättävän hankalalta on tuntunut tokon avoimenluokan luoksetulon pysähdys sekä kaukot. Paljon riippuu Rastan fiiliksistä onnistuuko kumpikaan, jos on paljon riemua ja potkua 'ilmassa' niin kaukot sujuu nopeasti ja pitkältäkin matkalta, kun taas luoksetulon pysähdys on 'nevö hööd'-tyyliin ja perille tullaan lujaa ilman aikomustakaan stopata.. :P
Matalammassa vireessä luoksarin stoppi voi onnistuakin, mutta sitten taas kaukot jumittaa. Ja toki, reenailen niitä erikseenkin virittäen silleen sopivasti, mutta joskus pitää vetää putkeen, jotta tilanne muistuttais edes vähän mahdollista koetilannetta.
Avoimen luokan hyppyyn olen saanut paljon onnistumisía, ainoa murheemme on, että Rasta kiepsahtaa hypyn jälkeen heti esteen taakse istumaan ja paluuhypyssä tahtoo sitten kopsahdella.
Meillä on suunnitelmissa muutama avoimenluokan koe tälle syksylle, ne pitkälle näyttää lähdetäänkö tokoa tahkomaan enään ensi talvena. Rasta täyttää kuitenkin jo 10 vuotta ja aika raksuttaa meitä vastaan koko ajan.
Iloisesti se pääpiirteissään tehdä touhottaa, ei sen tekeminen mitään teknisesti tarkkaa ole, eikä siinä aina niin viettikään pauku, mutta häntä kyllä heiluu taukoamatta.

Meän kotikutoinen tokoeste :)

Täällä istutaan, joko saa hypätä?

Hyppy!

Rillan kanssa on tehty noutoja, tasamaata, metristä ja A-estenoutoa. Jos tämän kesän aikana jotain on saatu kasaan niin nuo noudot alkaa olla sitä, hyvällä mallilla. Sensijaan seuraaminen, inhokkiliikkeeni, on huono, edelleen. Hitsit, se on kaiken perusta, kaikessa osallisena ja se on meidän heikoin lenkki. Plääh. En tällä hetkellä näe siinä mitään hyvää, on seilaamista, liiallista väljyyttä, käännöksissä aukeaa ja perusasentokin tuppaa liian eteen. Itseasiassa seuraaminen on ollut kaikilla koirillani jollain tapaa huonoa, ne joilla viettiä on riittänyt, painoivat hullun lailla ja ne joilla on vietissä puutteensa ovat sitten seilaajia. :( Jee..ehkäpä tuo erikoisjälki pk-lajina ei sittenkään ole hassumpi, tyylilleni uskollisena saan suhaista BHn tottikset vähän sinne päin ja siirtyä jäljestyksen maailmaan kokonaan.
Vannomatta paras, metsäjälki vetää puoleensa edelleen, joten yritän tahkota sitä tottista kaikesta surkeudestani huolimatta.

Kelpaako? ai ei..

Näinkö sitten? rouskis rousk..

ai eikö?

Siinä sulle - heitä jo pallo!
 
Rilla puolestaan sai kokea hämmästystä ja vähän surkeuden tuntuakin, kun poljin sille elämänsä ensimmäiset multapeltojäljet. Ekalla jäljellä se oli aivan hukassa, piti oikein auttaa ja tukea kuin pentua lyhyellä liinalla. Toinen oli jo parempi, lamppu alkoi hiljalleen syttyä, kuinka tämmösellä pohjalla edetään askel askeleelta. Kolmannella kerralla alku oli lupaava, mutta jäljen siirryttyä kovalle savipohjalle alkoivat taas vaikeudet. Oikein kuuli kuinka koira joutui tekemään töitä, nuuskutus vain kävi, mutta eteenpäin ponnisteltiin, vaikka vähän levottomasti välillä pyörähtäen ja hajuvanaa hakien.

Multapelto traktorinura häiriöillä..


kulmassa tarkkana..

tarkasti, nenu täynnä multaa :P

Olipa opettavaista, varsinkin mulle itselle. Sitä niin luulee että koira osaa. Ja tokihan se osaakin, tutulla nurmi/heinäpohjalla vaan kun niitä pohjia on paljon muitakin, joita en mukavuudenhaluisena ole sisällyttänyt reeneihin. Nämä multapohjat olivat kuivia pohjia, loppukesän kuivuudesta ja tuulista johtuen tosi tosi kuivia. Vielä pitäis päästä märälle rouhealle mullalle, luulisin että se on helpompi.

Minun kesäkukka jaksaa vielä! eläköön lobelijat ja miljoonakellot!

tiistai 6. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä

 
 
Elokuuta mennään jo ja aivan kelpo kesäloma alkaa olla takana, onneksi kauniita kesäpäiviä on vielä paljon jäljellä, näin uskon. Koirien kanssa on reenailtu epäsäännöllisen säännöllisesti, metsässä, kentällä, kotipihalla ja pellolla. Pientä herpaantumista on aina havaittavissa, kun lämpömittarin lukemat nousevat yli +20'c..oma toimintakykyni taantuu ja termostaatti ei meinaa enään pelittää :P
Lämmönsietokykyni on huomattavasti heikompi kuin vastaava kylmänsieto, onkohan minusta sittenki vanhemmiten tulossa talvi-ihminen. Hmm..

Rilla sai Elmeltä jalkapallon! futaaminen saa kielen roikkumaan.. :)

Kesällä olemme koirien kanssa kotiseutumatkailleet Kolari-Sieppijärvi-Vaattojärvi akselilla. Yhtä ainoaa Piteån reissua lukuunottamatta, olemme viettäneet kesän tiiviisti kotiseudulla ihan vain kauniista kesästä nauttien. Ens kesänä sitten reissataan enempi ja kierrellään koirahappeningeissä. Kesä 2014 huipentuu World Winner-maailmannäyttelyyn Helsingissä elokuun alussa, sinne on tietenkin lähdettävä, sen verran harvoin ko iso maailmanvoittajanäyttely Suomeen tulee. Sitä en tiedä lähteekö yhtäkään koiraa mukaan, toiveissa olisi Rillan kanssa osallistua, let's see..

Heinäkuussa laitoimme Gipin haudan valmiiksi

Tuonen lehto Järvelän mummolassa,
monien rakkaiden koirien leposijana, viimeisimpänä Gipimuori.

Grillivahdit mummolassa.

Pirjo-sisko grillimestarina

Marjastusaika alkaa olla kuumimmillaan ja omakin pakastin täyttyy vauhdilla, on mansikkaa, hilloja, mustikkaa, viinimarjoja..vielä olisi tilaa vadelmille ja puolukoille. Marjastus on siitä mukavaa, että samalla tulee liikutettua koiratkin. Tosin yksi kerta koirien kanssa hillajänkällä riitti, vaikka turvesuokylpyjen terveydestä ja elinvoimaa lisäävästä vaikutuksesta puhutaankin, riitti mulle se yks ainoo kerta ja sen viitisen tuntia harjaamista ja turkkien putsaamista oksista ja sammaleista..
Hillajänkillä tarvoin jatkossa ihen issekseni, perinteisiä hillakarhuhuhujakin uhmaten! ;)
Mustikassa kävimme läheisessä Käkivaarassa, hieman haikeana käyskentelimme tutun hakuratamme maastoissa, reenikaverimme Käkivaaran Toivolasta muuttivat toisille paikkakunnille, tulee kyllä ikävä ystäviämme ja meillä hakuporukka pienenee pienenemistään..joudutaan Raisan kanssa varmaan ottamaan lapsityövoima käyttöön. ;)

Korpihillaa

Kahvistelutauko Käkivaaran mustikkamailla

Loppukesän helteet ovat olleet siedettävämpiä, on kivasti tuuleskellut eikä ötököitä ole juurikaan enään. Koirat ovat nauttineet uintikeleistä ja onpa tullut itsekin uitua harvinaisen paljon viime vuosiin nähden.

Tyypillinen uintikuvasarja meiltä...
Rilla odottaa että Rasta hakee kepin..

ja molskis ryöstämään sitä!

Tänne se heti!

Miss Märkä T-paidat
 
Kesäkelit jatkukoon suopeina, marjastuksen ohessa yritämmä saada reenimoodin taas kunnolla päälle.

Tupasvillatyttöjä