perjantai 21. marraskuuta 2008

Paneelia ja pakkaspäiviä

Ensimmäinen adventti lähestyy ja sen huomaa viimeistään tuolla kaupungilla pyörähtäessä, joulukrääsää ja lahjaideoita pursuaa kauppojen hyllyt ja näyteikkunat. Tunnustan, en ole mikään jouluihminen, minusta joulu on lasten juhla ja kun mulla ei ole omia lapsia niin koko joulu tuntuu aina vaan ylimitoitetulta hässäkältä...


Pikkupakkasessa päivälenkillä- Gibbon ja Rasta

Pakkaskeliä on lupaillut viikonlopuksi, ilmeisesti koko suomeen, joten saavat etelän ihmisetkin lumisen maiseman vihdoin. No, ei pitäisi valittaa tuommosista -15 asteen lukemista mitä tänne on luvattu, sydäntalvella elohopea saattaa hyvinkin kivuta mokomat 15 astetta lisää...mutta hakuporukkamme on joutunut 'kahtiajakoon' kylmentyneiden kelien ja vähenevän valon vuoksi. Ei millään ehdi ottamaan 8:aa koirakkoa samalla treenikerralla. Tulee koirille liian paljon odottelua kylmässä autossa ja hämärä tahtoo väkisinkin laskeutua viimeisten koirakoiden niskaan. Jospa sitä vielä muutamat treenit ottaisi ennen joulu/talvitaukoa. Kaamoksen väistyessä, tammi-helmikuun vaihteessa, voitaisiin taas jatkaa hakuilua.

Gipsyn J-pentueen viimeinen virallinen lonkkatulos saatiin tänään kun SKL:n röntgenpaneelin tulokset oli soitettavissa. Viimeisenä kuvatun Unnan lonkkatulos oli syyskuussa C/C mutta kuvanneen eläinlääkärin arviointiin uskoen omistaja laittoi kuvat paneeliin. Paneelissa Unnan tulos parantui eli lopullinen tulos on B/B.

Röntgenpaneelissa neljä luusto-ja nivelsairauksien asiantuntijaeläinlääkäriä (Marjatta Snellman, Kaj Sittnikow, Kaj Skutnabb ja Anu Lappalainen) arvioivat paneeliin tulleet kuvat itsenäisesti ja lopullinen lausunto koostuu eläinlääkäreiden antamien arviointien keskiarvosta.

J-pentueesta on nyt kuvattu virallisesti:

Zhamanen Jietna "Salli" B/B 0/0
Zhamanen Jisiida "Senna" B/B 0/0
Zhamanen Jalla Jalla "Arttu" B/B 1/0
Zhamanen Jumbardni "Jumpe" C/C 0/0
Zhamanen Javalaz "Emma" A/A 0/0
Zhamanen Jascada "Saska" B/B 0/0
Zhamanen Jeagilla "Unna" B/B 0/0

Zhamanen Justiba eli Hertta on uudessa kodissaan kuvautettu Hyvinkään hevosklinikalla eläinlääkärin arviolla C/B 0/0. Kuvia ei lähetetty SKL:on mutta koetamme jossain vaiheessa saada Hertankin kuvat virallisesti lausutetuksi.

Lopputulos on kuitenkin mitä mahtavin ottaen huomioon miten lonkkavikaisen ekan pentueen Gipsy jätti. Aikoinaan mietin ja pähkäilin huolestuneena kun Mane ilmoitti käyttävänsä Gipille toiseen pentueeseen ranskantuontiurostaan Oustic Junioria. Jussilla oli mitä mainioin, avoin ja reipas luonne mutta kovin vähän kuvattuja jälkeläisiä (muutama tervelonkkainen Ranskassa ja Belgiassa sekä yksi C/D Suomessa). Näin jälkikäteen on helppo todeta yhdistelmän onnistuneen lonkkien osalta, yksi pahainen 1-kyynär sinne mahtui ja silmiä ei ole toistaiseksi peilattu yhdeltäkään.

Luonteiden valossa olisi toki toivomisen varaa, aika dominoivia poikia joukkoon mahtuu joista yksi on jo päästetty 'enkelikoiraksi'..toki suurinosa on ihan kelpoja briardeja, avoimia ja hyväntahtoisia reilulla tekemisenhalulla varustettuja nuorukaisia. Luulen että noista 'pahoista pojistakin' kasvaa rehellisiä hippitukkia kunhan selviytyvät nuoruuden karikoista aikuisiksi.
Tässä muutama kuvamuistelo kesältä 2006...


Isä Jussi kuvattuna Sammaljoella toukokuussa 2006


J-pennut baaritiskillä


Varamami Rasta pesueen kanssa...vas.Jumpe, Emma, Unna ja Saska, taustalla Senna ja Salli


Pentuja läjäpäin portailla...


Senna, Saska ja Unna 8vk - niin kiltteinä ja söpöinä..:-)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja tuloksia!ONNEA! Täällä taas yksi aivan hurahtanut jouluihminen..Valoja ripusteltu sinnetänne.Mutta ihana kun on pakkasta.