sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Koirakamuja

Tänään treffasimme ensimmäistä kertaa kotiseudun toisen tai siis neljännen briardin, omat kolme mukaanluettuina. Kyseessä on tsekkiläistypy Kii eli Jonnan 8-kuinen riiviö. Kovasti oli Kii 'tutunoloinen' koiruus, vauhdikas, tempperamenttinen, tulisieluinen ja suurikokoinen(!) pentu!
Tyypillinen tsekkiläinen - sanoisin. Sekä hyvässä että pahassa ;-)


Kii ja 'sekunnin seisahdus' paikoilleen...

Pitkän kävelylenkin päätteeksi leikitimme koiria ala-asteen parkkiksella ja wau millä innolla Kii tarttui palloon tai patukkaan ja tuli saaliin voitettuaan haastamaan lisää loikkaamalla syliin koko painollaan! Sähäkkä ja helposti leikkiin syttyvä pakkaus, joka kestää ihan mukavasti vieraan leikittäjän painostustakin.

Sosiaalisesti Kiillä on vielä petrattavaa. Oma laumani sai vastaansa röyhkeän ja dominantin briardinpennun, joka omasta mielestään on vähintään 'puolen Euroopan omistaja' ja varsinkin oman mamin lähellä on turvallista räyskiä muille. Kiin ison koon (kooltaan jo nyt Gipsyn kokoluokkaa ellei jo isompikin...) hämäyksessä unohtaa helposti että kyseessä on pentukoira, jolla epävarmuus toisia koiria kohtaan purkautuu helposti rähinänä tai asenteella 'hyökkäys on paras puolustus'.
Haastetta tämä hippitukka tulee omistajalleen varmasti asettamaan nyt ja jatkossa, mutta kun 'haasteen' saa käsiin ja yhteiset pelisäännöt selviksi niin uskonpa että tämä koira tulee palkitsemaan ohjaajaansa näyttävillä ja vauhdikkailla suorituksilla eikä paristoista ihan heti virta lopu!

Kii ja Salli leikin pyörteessä

Jonna ja pallohullut jonossa!

Lopuksi vielä kuvatervehdys 'savolaisjätkältä' Galileolta! Leo oli kyläilemässä kakkoskodissa Sammaljoella ja lähetti tämmöisen hymynaama poseerauksen pohjoisen tytöille!



Muiskis kaikille ihanille Lapin tytöille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa, että kokoa luukunottamatta kuvaus tuosta teidän turrivieraasta tuo kyllä erehdyttävästi mieleen erään nimeltä mainitsemattoman briardherran savon suunnalta. Toivottavasti pohjoinen sukulaissielu tuo omistajilleen yhtä monta ilonhetkeä kun savolainen vastineensa =)

Kevään odotusta myös sinun köörille, teillä taidetaan jälkikelejä saada vielä odotella vähän pidempään kun meillä.

Tiina, Jimi & Ria