sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Hankikanto


Aamulenkillä...

Edelliseen, viime viikon otsikkoon viitaten tämän päivän merkintä voisi olla vanha sanonta 'kevät keikkuen tulevi'. Sen verran talvinen viikko on takana. Tänä aamuna paistoi aurinko täysillä navakan tuulen säestämänä mutta iltapäivällä paiskoi jo oravankokoisia lumihiutaleita...Iloisempana sääilmiönä mainittakoon että Pääsiäisen loskakelit vaihtuivat yöpakkasiin ja aurinkoisiin päiviin, joten odottamani hankikanto on vihdoin täällä!
Ei ehkä mikään hevosenkestävä kanto mutta kolmen briardin ja niiden emännän kylläkin! :-)


Jäniksenpapanoita..nam!

Tämänvuotinen talvi ja erityisesti kevättalvi on ollut ns. vanhanajan talvi, paljon lunta ja pitkiä pakkasjaksoja...sinänsä ihanaa, olen ehdoton talvi-ihminen mutta kyllä kevätlämpöä jo kaivattaisiin näille raukoille rajoille. Tällä hetkelläkin raivoisa tuuli repii puiden oksia ja kolkuttelee uhkaavasti pienen mökkini rakenteita. Oikea kevätmyrsky!

Koirien lenkittäminen on näillä keleillä helppoa - tuosta vaan sinkoat pelloille, jänkille tai metsiin, varsinkin suksien kanssa pääsee ihan minne vaan. Liikuntaa meidän jengi on kyllä saanutkin, juoksuhuumassaan Gipsy ja Salli ovat rasittavia joten parin tunnin lenkitys hangella ajaa asiansa ja ylimääräiset höyryt jäävät jänkille. Onneksi kevään juoksusesonki alkaa olla pikkuhiljaa ohitse ja päästään kunnolla treenailemaan ja odottelemaan lumien lähtöä ja jälkikelejä.


Ilta-auringossa kellarin katolla


No voi hitsi - nyt ollaan korvat poskella...


Päivä on pidentynyt, iltalenkki tehdään 'valoisan' aikaan (klo 21.00)
3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kylläpä nautin lukiessani kevään tulon kuvailuasi sinne pohjoiseenkin. Hauska verrata miten pari viikkoa olette meitä täällä idässä jäljessä, ja me taas pari viikkoa jäljessä noita etelän immeisiä, jotka jo jäljellä surffaavat.../kade/.
Kiva olisi tavata taas kesän taittuessa, mutta tänä vuonna emme kisamatkaa saaneet pohjoiseen järjestettyä, kun Kitee-Joensuu akselilla näytäisi olevan kokeita...jos päästään läpi.
Nauti noista hankikannoista ihan täysillä. Meillä hanget vielä kantaa, mutta ihan pian alkaa solina-aika:)

Anonyymi kirjoitti...

Kas teilläkin on makunautintona jäniksenpapanat!! Olen muuten saanut kerjättyä sponsoroimaan siihen mistä oli puhetta tuon amppariväen.. T:Sari ja Pojat

Hippijengi kirjoitti...

Nautitaan! Tosin loskakelit ja pudottavat hanget voivat tulla koska vain..toivotaan että oikein kerralla lämpiäis niinku viime vappuna.
Sarille - hieno homma! Kiitos piipaa-miehille!! :-)