torstai 13. elokuuta 2009

Valkoinen jättiläinen - koirakamuja osa 3


Mustavalkoista menoa! Pessi 5kk kintereillään Rasta kuva: Satu Stenman

Valkoinenpaimenkoira Pessi eli Hallainvuoren Apache on komea nuori uros, joka asustelee vuoroin täällä Sieppijärvellä ja vuoroin citykoirana Tampereella. Pessi on taitava jälkikoira, joka nuoresta iästään (8kk) huolimatta ajaa keskittyneesti jälkeä sekä metsässä että pellolla.

Valkkareita ei paljon pk-kokeissa näy, ainakaan näillä leveyksillä, mutta Pessistä uskoisin kisakoiran kehittyvän sen verran innostuneesti ja opinhaluisesti koiraa eteenpäin viedään.
Minun mielestä valkkari, varsinkin pitkäkarvaisempi versio, on ilo silmälle! Sen sulavaa liikuntaa ja komeaa päätä ja yleistä ryhdikkyyttä ei voi olla ihailematta. Kaunis rotu todellakin, enkä yhtään ihmettele että on suosiotaan nostanut heti kun rotu tunnustettiin. Tietysti suosiolla on myös kääntöpuolensa - huimassa nousussa ja pennunkysynnässä jalostusvalinnoille ei ole paljon painoa laitettu ja monia 'heikkoluonteisia' yksilöitä on käytetty jalostukseen. Rotu on alunperin jalostettu seurakoiraksi mutta Suomessa sillä on pk-oikeudet, tosin vielä hyvin harvoilla koekäynneillä. Toivottavasti tulevaisuudessa tätä komeaa rotua nähtäisiin yhä useammin pk-kentillä. Näyttelykehissä se on jo varsin suurilukuinen rotu.

Pessi on ohjaajineen pyörinyt täällä meidän treeneissä, jälkeä, esineitä, hakua..kaikki käy nuorelle ja innokkaalle koiralle, jonka luonnetta ja työskentelyhalua on kehuttu leirilläkin koulutusohjaajien toimesta. Pessistä kuullaan vielä!


Pessi jäljellä

Määrätietoisesti eteenpäin...


Loppupalkka


Treenien jälkeen yhteislenkillä ja namijonossa!
Ylpeä kepin kantaja!







1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Ansku kertoikin että Pessi oli päässyt naisten kanssa retkelle :) Kivasti olit kirjoittanut ja mukavaa että ehdit meidän kanssa touhuta!