maanantai 26. lokakuuta 2009

MatkailuaReissua Pohjois-Norjaan, Tromssan KV näyttelyyn, olin suunnitellut jo useana syksynä. Tosin hyvin varhaisessa vaiheessa kävi selväksi ettei Gipsyn kanssa sinne olisi mitään asiaa, typistetyillä koirilla ei ole osallistumisoikeutta koiranäyttelyyn saatikka muihinkaan kokeisiin Norjan maalla. Okey, omista koiristani ei varsinaisesti muita ole mitään 'järkeä' ilmoittaa ulkomaille sillä tullakseen ko maan valioksi tarvitsee toki olla ensin oman maan valio...ja finski muotovalioita ei Rasta eikä Salli todellakaan ole.

Raisa oli kuitenkin lähdössä, lähinnä Kamulle norskiserttiä yrittämään joten minäkin ilmoitin Rastan kehään. Näyttely sattui sopivasti oman syyslomani viimeiselle viikonlopulle joten ihan mukava olisi käydä jossain 'tuulettumassa' ennen arkisen aherruksen jatkumista.

Lauantai iltapäivällä starttasimme kohti Kilpisjärveä ja ILMAISTA yöpaikkaamme. Tämä ilmaiseksi meille luvattu 'vaatimattomampi mökki' oli meikäläisen mittapuun mukaan luxusta! mm lattialämmitys, takka, sauna, astianpesukone ym hienoudet...eläköön Raisa ja Raisan suhteet paikallisiin poromiehiin! tulet takkaan ja eiku makkaraa paistamaan kera jäätyneiden siiderien...koirien iltalenkki tehtiin Kilpisjärven kylän 'kartsalle' - ei mikään hassumpi maisemiltaan tämä iltalenkki...kylän viereisen Kilpisjärven pintaa peilaavat syksyisen tummassa illassa jylhät Saana ja Malla -tunturit!


Joskus kovakin jätkä heittäytyy sylihauvaksi!

Aamuvarhaisella starttasimme kohti Tromssaa, jonne on parintunnin matka rajalta ja mikäs sinne oli ajellessa kun keli oli kuiva pakkaskeli. Yleensä näihin aikoihin sataa taivaan täydeltä joko räntää tai lunta mikä tekee mutkaiset norskitiet hengenvaarallisen liukkaiksi...välillä tunnelma oli kyllä Thelma & Louise tyylinen siinä ajellessamme valtavien rotkojen ja vuorten puristuksissa.


Skibottenissa paluumatkalla


Raisa ja hurtat

Tuloksellisesti reissumme ei ollut kummonen. Raisan nahkoista Kamu hävisi sertin jääden PU2:ksi. Oona sai tylysti sinisen nauhan heti kättelyssä eikä Rastakaan menestyksellä paistattelemaan päässyt - tuloksena serbialaiselta Zoran Brankovichilta sileet avo 1/1. Tälle tuomarille Rasta oli ilmeisen pieni kooltaan ja voimaa liikkeiisiin hän jäi myös kaipaamaan. Avoimen luokan nartuissa toiseksi tullutta kookasta Anamma Nord Ciiri-Cyklonia puolestaan rokotettiin jäykästä liikkumisesta ja kevyestä turkista.Yhden ck:n tuomari kuitenkin jakoi briardeissa ja ROP-ruusuke ojennettiin tromsalaisen Kurt Salon Kråkeslottens Leopoldille, em nartun fawnille pojalle.


Roppikoira Leo taitavan handlerinsa kera


odottelua...ja minun HUIPPUhandleri!


Lunta oli vain kuurana maassa mutta vuorilla tietysti enemmän
"Matkailu avartaa aina" tuli Tikkaselta viesti Tromssaan..ja tähän yleensä jatketaan "ja varsinkin lompakkoa!" mutta tällä kertaa on todettava että halvalla päästiin. Dieselautolla ja ilmaisella majoituksella on toki osansa tässä 'halpuudessa' vaikka kyllä norjalaiset hinnoitella osaavat - kaikkialla hinnat oli suurinpiirtein yhtä mahtavia kuin paikalliset maisemat! Tosin me ei lähdettykään ostosmatkalle ja norjan kruunujakin vaihdoin vain 'kahvitarpeiksi'.
Loppujen lopuksi Tromssa on melkein lähinäyttely, sama matka tulee meiltä esim. Kokkolaan! Ja helpostihan tuonne pohjoiseen ajaa, muutama poronkusema ja olet jo kolmenvaltakunnan rajapyykillä!
Seuraavaa reissua jo suunnitellaan, tosin me Raisan kanssa mietimmä voiskohan nuo koirat jättää kokonaan pois reissusta, voihan koiranäyttelyyn lähteä ihan ilman niitäkin, vai mitä? Häh?

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Komeat maisemat, kiva että pääsitte ainakin itse kivalle reissulle rentoutumaan!

Anonyymi kirjoitti...

Leoko oli voittajasessun nimi?? Harmi kun en sitte meijän Leoa vieny jos Anamma Nordilaisista tykättiiin..HEH...Joopa no sikapiikki oli oikein hersyvä vatsalle ja silleen mutta kärsä ei oo vielä kasvanu sitä ootellessa iloista syssyä T:Leo ,Figo ja se niitten åiree

Anna-Leena kirjoitti...

No olipa vain reissu! Hauskalta kuulosti. Mieki otan tavotheeksi lähteä sinne vuen päästä.

Susku ja lauma kirjoitti...

Wau kuinka upeita maisemia, jo pelkästään niiden takia kannatti lähteä reissuun - uskoisin.