sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Trooppinen tuulahdus



Toukokuinen helleaalto valtasi Pohjolan perukan ja vei lumet mennessään ja sitähän tässä ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa, lumien sulamista viimeisiltäkin metsä -ja pihaplänteiltä. Omalla pihallani se tietää työtä ja työtä..mutta kivaa sellaista, haravointia, kukkapenkkien siivoamista, pensaiden leikkuuta ja siistimistä. Kaikki 'raakaa' työtä mutta siitä mie tykkään! Ulkohommista, olisin varmaan onnellisimmillaan metsurin ammatissa...

Luonto on herännyt huimaa vauhtia ja todellakin herääminen sai nostetta viikonlopun lukuisista ukkossateista ja +25'c päivälukemista. Ensi viikolle on luvannut samanmoista keliä. Oikein tympäsee ajatuskin pitkästä työviikosta luokkahuoneessa neljän seinän sisällä, siihen päälle kaikenmaailman palaverit ja arght vauhdilla lähestyvän luokkaretken viimehetken työstäminen. Kaikkeen sitä heikkoina hetkinä tulee luvattua...

Sen verran työkiireet ovat viime aikoina painaneet päälle, että surutta peruin jo yhden tokokokeen, viikonlopun jokainen hetki tuntui olevan buukattuna joko pihahommiin tai 'siisteihin sisähommiin' kokeiden korjaamisiin ja seuraavien viikkojen suunnitelmiin. Plääh.

Sallille olen maksanut yhden pk-kokeen jo hyvissä ajoin huhtikuussa, ennen äksidenttiä ja nyt, koiran ollessa täysin entisensä, olen päättänyt lähteä kokeeseen. Hyvin vähällä treenillä ja hyvin realistisilla odotuksilla. Totuus on, että jälkikokeeseen on vaikea saada koepaikkaa ja tässä kevään kokeessa on sentään mahdollisuus yrittää tulosta - tottiskarsinnan perusteella 10 maastoon.
Tottista on otettu päivittäin, kotipihalla. Jääviä liikkeitä muistuteltu mieliin ja noutoja, niitä himskatin noutoja. Mälläämistä esiintyy paljon enkä ehdi siihen nyt puuttumaan, mäklätköön kapulaansa! Metrinen este ja A-este ovat uinuneet ruususen unta Ylisessävaarassa ja tänään sain aikaseksi ajella sinne päin tilannetta katsastamaan. Ja älä mitä - kenttä (itseasiassa heinäpelto) oli täysin kuiva ja esteet napottivat siellä tukevasti auringon paisteessa. Mahtava juttu, nyt täytyy joka päivä ajella kentälle treeneihin, noutoja, hypyt ja eteenlähetys ensisijaisena treenauksen kohteina. Hah, tuleekohan meille kiire.. :-/


Meidän esteet Ylisessävaarassa

Jäljen osalta otan vain janatreeniä ja muutaman kapulan ilmaisun pikkujälkineen. Esineitä olemme jo muutamaan otteseen reenanneet, työn alla ovat nyt nopeat palautukset. Salli tekee kovasti töitä ja irtoaa ruutuun hyvin mutta löydettyään esineen ei malttaisi tuoda sitä vauhdilla minulle - outo ongelma, koskaan en ole omien koirieni kanssa tämmöiseen törmännyt!

Varsin pk-painotteinen viikko siis edessä, tietää missä illat viettää, Ylisessävaarassa tai Mustaselässä. No se onkin varma kesän merkki kun Uusitalon auto tönöttää metsätien varressa parkissa. Palveluskoiraharrastus on mahtis juttu!

Salli ja pallo - mahtikaksikko!








2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Uskomatonta, ei siitä ole montaa päivää kun käytin Raisan koiria lenkillä ja nuo esteet oli todellakin yli puoli metriä hangen peitossa! Siellä ne nyt on, hei mä voisin ajella myös joku ilta oman autoni sinne tienvarteen, tulisin mielelläni kattomaan miten treenaat noita esteitä! Laita vaikka viestiä!

Annu kirjoitti...

Treeni-intoa ja onnea kokeeseen :)