sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Iso tyttö


Rilla ja muut S-sisarukset täyttävät huomenna 9kk ja sehän tietää virallisesti pentuajan loppua. Nyt meillä on juniori-ikäisiä 'alakoululaisia', joiden kanssa pitäis kovasti tehdä töitä sekä tapakasvatuksen että ihan peruskoulutuksen suhteen. Omastani on kasvanut varsin vahva ja kuriton penska, joka ei enään pelkää muita koiria vaan sinkoilee niiden perään tai riekkuu hihnassa ohitustilanteissa. Kaikki ihmiset on ihania ja niiden päälle pitää pomppia ja kiehnätä ihan onnesta mutkalla. Järven jäällä lenkkeillessämme Rilla katoaa kuin piste horisonttiin jos sattuu näkemään hiihtäjän jossain kaukana...sanomattakin on selvää että jotain tarttis tehrä. Kasvattien omistajille tiedoksi - tehkää niinkuin minä sanon eikä niinkuin minä teen! Onneksi teillä on paremmin hommat hanskassa ja koirat tapakasvatettuja!

Rillalla on polkkatukka! :D



häntä on hukassa...muuten varsin onnistunut rakennekuva.

Rilla on kasvanut varsin tasaisesti, se ei ole missään vaiheessa ollut takakorkea tai kömpelö. Se hallitsee hyvin kroppansa ja on suhteellisen ketterä vaikka ei notkeudessa ja nopeudessa siskolleen Naavalle pärjääkään. Mitään suurensuurta siitä ei näyttäisi tulevan, se on nyt 9kk iässä Rastan kokoinen eli n.60cm ja siihen uskoisin aikuisen massan ja lihaksiston tuovan sentin pari lisää säkäkorkeutta. Mulla on ollut pari isoa briardnarttua, Hani ja Gipsy molemmat ylärajoilla 64cm ja sitten kolme keskikokoa pienempää narttua, Petra, Rasta ja Salli, kaikki säkäkorkeudeltaan 60cm luokkaa. Josko Rilla asettuis tuohon väliin kokonsa puolesta, toivottavasti.
Ennen, briardharrastukseni alkuaikoina, tykkäsin isosta koosta ja mikä ettei onhan isot briardit aina näyttävämpiä ja komeita katsella. Sittemmin näiden pienten tyttöjen myötä olen todennut pienemmän koon olevan mulle passelimpi, ne ovat ketterämpiä ja notkeampia ja kolhivat itseään vähemmän esim. pk-esteillä. Minun parhaat hyppääjät ovat olleet Salli ja Rasta, eikä niille kummallekaan esim pk:n metrinen este ole tuottanut ongelmaa. Toki oikean hyppytekniikan opettamisella on oma merkityksensä.

Kaverusten pose

Rillan 9-kuukautiskuvista vastasi Raisa assistenttinaan Tuuli. Yllättävän pian kaunis auringonpaiste olikin väistynyt ja iltapäivän vähenevässä valossa oli vaikea löytää tarpeeksi valoisaa kuvauspaikkaa. Eikä valkoinen hanki ja ylipäänsä lumi ole mikään optimaalinen tausta. Seuraavat posekuvat päätimmekin ottaa toukokuussa sulanmaan aikaan.

pics(c) Raisa Hartikainen

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

No on vain iso tyttö jo! VAU!

Mutta olisitko uskonut että on olemassa myös ylisosiaalinen valkkari, jota pitää alkaa kieltämään jo ihmisten luo rynnimisestä, rasittava penikka!!! ;D

Minna T kirjoitti...

Rillalla on polkkatukka... ihana-asentoiset korvat ja... tolppajalat!, joista minä NIIN tykkään! Kaiken kaikkiaan näyttää ihan tosi tasaisesti kasvaneelta nätiltä tytöltä!

Maiju ja Peikko kirjoitti...

Rilla taitaa olla henkeen ja vereen "isän tyttö" ... siltä nuo Rillan tavat ainakin kuulostaa. Mutta jos on isäänsä tullut, niin hyvä tahto kuittaa kaiken säätämisen.
Kaunis nuori nainen on Rillasta kasvanut, ja ihanaa jos jäisivätkin tuommoisiksi sopivan kokoisiksi :)