sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kehien kiertelyä

Kesän näyttelyturnee alkaa olla finaalissa. Olen monen, monen vuoden jälkeen satsannut tänä kesänä junnujen kanssa näyttelyihin ihan tosissaan. Kasvattini ovat nyt 1-vuotiaina varsin kauniissa kunnossa jokainen ja jokaisen omistajan olen saanut innostumaan näytelmistä. *mitä nyt Jennaa on pitänyt vähän pakottaa toim. huom.*
Oulun KV näyttelyyn meiltä oli ilmoitettuna vain Rilla. Pitkään mietin etukäteen tiukaksi moitittua norjalaistuomari Arne Fossia ja päädyin lopulta maksamaan vain Rillan osallistumisen. Kevään näyttelyreenit ovat tuottaneet tulosta ja Rillasta on kehkeytynyt varsin hieno esiintyjä, se etenee juostessa pitkällä askeleella ja kauniilla hännänkannolla eikä hihna kiristy missään vaiheessa. Seisomisen kanssa on vielä tekemistä, mutta hyvärakenteisena ja hyvin kulmautuneena koirana, sitä ei onneksi tartte kauheesti asetella ja vääntää. Itse tykkään vapaasti esiintyvistä ja esitetyistä briardeista, mutta Rillan kohdalla se ei ole onnistunut, koska joudun aina itse viemään sen kehään.
Oulussa juniorit hurmasivat tuomarin, joka oli muutenkin otettu suomalaisista briardeista arvioiden kaikki SA:n arvoisiksi. Rilla voitti lopulta kaikki nartut saaden kolmannen sertinsä ja ekan VSP ruusukkeen. Cacibbia ei junnuille jaeta, joten sitä jahtaamme sitten aikuisena aikanaan.

Rilla Oulun näyttelyssä
pic(c)Minna Saarimaa

Utmärkt huvud och fantastisk temperament :)
pic(c)Minna Saarimaa
Viikkoa myöhemmin Kemin KV näyttelyssä Boreabrie koiria olikin peräti neljä kehässä, Otto depyytissään sekä siskokset Sani, Naava ja Rilla.
Otto on kevään aikana pudottanut pentuvillansa lähes kokonaan ja pukkaa jo kovasti aikuisen karkeaa turkkia. Vielä hieman kevyen vaikutelman antavana ja vahvasti charbonnesävyisena en odottanut Otton saavuttavan suurtakaan menestystä, lähinnä ensimmäistä arvostelua ja kokemusta lähdimme hakemaan. Unkarilainen tuomarisetä Istvan Laszlo oli juuri niin kiltti kuin etukäteen arvelin ja arvosteli koiria helläkätisesti ja niinpä Ottokin ensimmäisessä näyttelyssään saavutti junioriluokan ERI1 sa PU2 ja sertti! Ehdottomasti parasta Ottossa on sen kiltti ja avoin luonne ja upeat liikkeet, hyvin vaivattomasti ja pitkällä askeleella junnupoika kiersi kehää.

Otto kehässä
pic(c)Marjo Lehto

Junnunartuissa siskokset esiintyivät edukseen ja kaikki arvioitiin erinomaisiksi. Luokan voitti Rilla, Naavan tullessa toiseksi ja Sani kolmanneksi. Kaikille SA ja PN-kehässä järjestys oli Rilla PN1 sert Vsp, Naava PN2 vasert ja Sani veteraaninartun jälkeen PN4. Hyvä me!

Jenna & Naava kehässä - hyvin menee!
pic(c)Marjo Lehto
siskokset kehän laidalla
Kiitos kasvattien omistajille aktiivisuudesta, pohjoisessa asuvien osalta kesän näyttelyt alkavat olla käytynä, vielä on harkinnassa muutamille Rovaniemen ryhmis elokuun lopulla. Etelän tytöt Zelda ja Tasja käyvät vielä parit näyttelyt loppukesästä.
Tähän postaukseen tulee yhden Otton kehäkuvan lisäksi kuvia vain Rillasta ja Naavasta, lähipäivinä pitää tehdä uusi bloggaus Sanin ja Otton tuoreilla kuvilla.

2 kommenttia:

Maiju ja Peikko sekä Armi kirjoitti...

Onpas Otto tehnyt erikoisen junnuvärin. Mielenkiintoista nähdä minkälainen siitä aikuisena tulee.
Upeasti mennyt Boreabrien ensimmäinen näyttelykesä. Niinhän sitä sanotaan, että pojasta polvi paranee ;)
Ensi kesänä peikkolapset lienevät jo niin blondeja, ettei niitä kehissä paljoa pyöritellä? Mutta mielenkiinnolla katsotaan tulevaisuuteen. Ja peukkuja pidetään etenkin noiden luustokuvausten osalta.
Onnea vielä huikeasti menestyksestä. Me ollaan kaikista Peikkolapsista niin ylpeitä!

Hippijengi kirjoitti...

Ottosta tulee vahvasti charbonne värinen aikuinen,ei tee manttelia selkään mutta silleen tasaisesti tuo hiiliväritys leviää.
Juu, ens kesä on 'välivuosi' näyttelyistä mutta onneksi on näitä muita aktiviteetteja yllin kyllin. Treeniä reenin perään tiedossa meillä ja varmaan muillakin.