sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vähäisessä valossa

 
Joulukuun eka ja pakkasmittari huitelee parissakympissä. Ihan jees, ei ainakaan tartte lumikolaa ulkoiluttaa. Lunta on lähes 30cm ja siinä kyllä piisais jo mulle!
Parin viimeisen viikon 'valoisina' päivinä olen yrittänyt kuvata koiria a'la joulupostikortit. Marraskuussa on usein upeaa väriloistoa pastellisävyineen, tosin aika harvoin on viikonloppuisin päässyt moista ihailemaan tai kuvaamaan. Viikolla ei sitten ehdi, eikä tästä eteenpäin paljon valoa tartte haikailla. Päivä alkaa olla lyhyimmillään ja aamulla on pimeää kun lähdet töihin ja iltapäivällä on pimeää kun palaat kotiin. Onneksi on jo joulukuu ja kuukauden kuluttua mennäänki jo kohti valoa.


Porobongarit..

joulukorttiotoksia..osa viiskyt tai jotain..

Koirien lenkitykset on yhtä kyttäämistä..poroja on jokapuolella, pelloilla, jänkillä, metsissä, teiden varsilla ja eilen jopa omalla pihalla. Arghtt..ärsyttävää...tiedän, että on se aika vuodesta, jolloin porot ovat isoina tokkina erotusaidoista päästettyinä, mutta jotenkin tämä kuukausi on tuntunut kauhean pitkältä. Yleensä pahin aika on marraskuun alusta joulukuun alkuun, sitten poromiehet kokoavat karjansa talviruokinta-aitauksiin. Meillä päin se tarkoittaa, että porot viedään kauas Aitamännikön perukoille ja sydäntalvella täällä lähipelloilla ei näy yhtäkään kisuraa.
Porot kuuluvat näihin maisemiin ja ylipäänsä Lappiin, mutta minun koirille ne ovat liian hauskaa 'saalisreeniä' ja aiheuttavat vaaratilanteita syöksymällä piha-alueelta tielle hippitukat perässään.. :/

Matkalla Heinävuomalle..aurinko vielä mukana.

Pitkospuilla..paluumatkalla aurinko oli jo häipynyt.
Lumiturpia


Heinävuoman tulistelupaikalla
Hellan lämmössä tulee hiki.


1.Adventti
 



Ei kommentteja: