tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ruotsin valloitusta

Meän Jällivaaran reissu alkoi kyllä huono-onnisesti, mutta onneksi päättyi onnellisesti :)
Aamulla ajellessani kohti Kolaria, päätin nostaa pankkiautomaatilta rahaa ja käydä samalla bensatankilla siinä samaisessa liikekeskuksen pihassa. Ja niinhän siinä kävi, että se prkleen automaatti söi minun kortin :( :( jaahas siinäpä sitten funtsit mitä tehdä..kiireki alkoi olla joten mitään rahanhakureissuja kauempaa ei ollut aikaa tehdä. Autossa oli puolitankkia bensaa ja kukkarossa sen verran kruunuja, että voisin tarvittaessa tankata Jällivaarassa kruunuilla. Joten eiku matkaan.

Onneksi näyttelyssä oman kehän laidalla tutustuin muutamaan suomalaiseen nahkacollieharrastajaan, joilta sain lisää kruunuja bensaostoksia varten :P Kiitos tuhannesti Kati ja Anni! Auton sain tankattua ja kotiin päästiin :)

Itse näyttely menikin sitten Rillan osalta upeasti. Ilmoitettuna oli kolme narttua, joista vain Rilla käyttöluokassa, joten kädet ristiin että se Ck napsahtais tällä kertaa. Tuomarivaihdoksen myötä briardit arvosteli suomalainen Saija Juutilainen, jolle en ole koiriani ennen esittänyt. Mulle kyllä kehuttiin Saijaa tuomarina ja erityisesti hyviä liikkeitä arvostavana tuomarina. Silti minua epäilytti, mulle on jotenkin tullut käsitys suomalaisista ulkomuototuomareista varsin tiukkoina täteinä ja setinä, joten mitään suuria odotuksia ei ollut.

Vakava handleri keskittyy..(c) Kati Kangas

(c) Kati Kangas

Rillan esiintyminen meni nappiin ja sain sen liikkumaan paremmin kuin ikinä ja niinhän meille tuli hyvällä arvostelulla se himoittu Ck ja lopuksi jopa PN1-sijoitus ja sen myötä ROP! PN2 sija meni näyttävälle norjalaiselle tuontinartulle, Siri Guldsethin mustalle Yours Truly Yasmin Dalidolle. Kolmas, avoimen luokan narttu ei saanut Ck:ta.
Rillan saldona siis käy  EXC1 Ck PN1 sert CACIB & ROP. Sertin myötä Rillasta tuli Ruotsin muotovalio ja samalla Pohjoismaiden muotovalio. Jihuu!!

Kyllä se liikkua osaa..(c) Kati Kangas

Nyt jopa reippaasti.. (c) Kati Kangas

(c) Kati Kangas

Ruotsin & Pohjoismaiden muotovalio :)
(c) Kati Kangas

Meän tavoitteet näyttelyiden osalta oli sitten tässä. Rillasta tuli nelivuotiskesänään CIB & CIE & FI & NO & SE & Nordic Mva eikä me muuta enään tarvita.
Silti Show must go on! Ensi viikonloppuna suuntaamme Jennan kans briardien erkkariin ja mestistokoon keskiseen -suomeen. Rilla on ilmoitettu myös Kemiin heinäkuussa, mutta saapa nähdä viitsinkö lähteä ajamaan..tulis NYT tuomarinmuutos ja mahdollisuus ilmomaksun palautuksiin ;)

Palkinnoiksi poroja!! sekä Roista että Jällistä...


Jällivaaran kuvat ovat ryhmäkehästä ja Katin kuvaamia - tuhannet kiitokset kuvista ja seurasta ja kruunuista :)

1 kommentti:

Minna Tee kirjoitti...

Vaikeuksien kautta voittoon... Näin se menee!!!! Onnea Pohjoismaiden valloittajille!!! 👏❤️