sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Yoda etsii uutta kotia *edit* uusi koti on löytynyt


Rillan viimeisimmästä pentueesta, J-pentueesta (synt. 25.11.2018) yksi poika etsii uutta kotia. Boreabrie Joyride eli Yoda on 4,5 kk vanha urospentu, jonka kivekset eivät ole laskeutuneet, joten ei näyttelykoiraksi. Yoda on täysin sisäsiisti, hoitotoimenpiteisiin totutettu pentu.
Oltuaan mulla tällä kasvatuskodissa nyt viikon verran, on Yoda mielestäni ihan tolkkupentu. Sillä on erinomaisen hyvä ruokahalu, jota on helppo hyödyntää peruskoulutuksessa. Lisäksi se edelleen leikkii hyvin, oli jo pentuna todella taistelutahtoinen kaveri. Kotona meillä se osaa rauhoittua ja ulkoilee pitkiäkin lenkkejä muun lauman mukana. Yoda asui Kuusamossa keskustan alueella, joten se on tottunut liikenteeseen ja osaa kulkea hihnassa.


Yoda on dominantti urospentu, joten se tarvitsee selkeät rajat ja vahvan laumanjohtajan (omistajan). Pieniä lapsia se tahtoi komentaa ja pomottaa edellisessä kodissaan, aikuisia kohtaan se on nöyrä.

Perusluonteeltaan Yoda on minusta reipas ja rohkea, avoin ja ystävällinen häntäviuhtoen uusiin ihmisiin tutustuva. Reenihallilla se on nähnyt myös muita koiria eikä ole osoittanut pelkoa.

Yoda on terve, madotettu ja rokotettu kaksi kertaa, seuraava rokotuskerta on alkutalvesta 2020.

Yodalle etsin kotia, jossa on rotutuntemusta ja valmiutta kasvattaa urosbriardia. Yodassa on luonteensa puolesta paljon potkua eri koiraharrastuksiin, mutta mitään aktiivista harrastuskotia en ole vaatimassa. Liikunnallinen peruskasvatuksesta ja hoidosta huolehtiva koti on tärkeintä.
Yodan hinta on 600e. Toivon että kaikki kasvattini lonkka - ja kyynärkuvataan 1-1,5v iässä ja Yodan kohdalla suosittelen myös piilokivesten poistamista leikkaamalla.




Lisätietoja Yodasta saat spostilla tai soittamalla.
uusimin@gmail.com
puh. 040 733 5978 /Minna Uusitalo

Ei kommentteja: