sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Messarimenestystä

Minusta briardille on suht helppoa halutessaan kerätä kolme serttiä näyttelyistä. Ilmoittelemalla soppeville tuomareille tavan näyttelyihin pitäs ns. sertit tipahdella. Edellyttäen tietenkin että turkki on pidetty näyttelykunnossa ja koiran esiintyminen /esittäminen on hanskassa. Messarit ja erkkarit on sitten enempi niitä näyttelyjä, joissa tavan tallaaja harvemmin menestystä niittää. Minun kasvatteja harvemmin edes esitetään em:ssa. En ole kyllä kasvattajana isommin edes kannustanut viemään erkkariin tai messariin.
Joskus vain hyvä lupaava koira ja näyttelyistä innostunut ja taitava omistaja kohtaavat. Näin kävi Stanleyn kohdalla. Toki Ulla-Majlle pentua, Jethron astutuspentua, valkatessa ulkomuodolliset ominaisuudet pidettiin mielessä 😉
Stanley kierteli jo kesällä menestyksekkäästi pentukehiä ja nyt 12kk iässä on kasvanut ja kehittynyt tasapainoiseksi junioriksi.
Messukeskuksen 2-päiväisiin näyttelyihin oli ilmoitettu paljon junnuja, Ilmeisesti juniorititteliä pidetään tavoiteltavana asiana kun koira saa olla kesken kehityksen  - koska on junnu. Lauantaina Helsinki Winner-19 näyttelyssä briardit arvosteli irlantilainen Anthony Kelly jakaen laatuarvostelussa aina Hoosta Erinomaiseen. Stanley sai ERIn ja lopuksi vielä voitti luokkansa saaden myös SAn ainoana junnu-uroksena. Näin pikkupojalle kirjattiin junioritittelin HeJW-19 lisäksi PU2 sijoitus kera serttin!
Sunnuntaina oli vuorossa vanha ja arvostettu Voittaja - näyttely, jossa briardit teki Tapio Eerola. Jälleen Stanleylle luokkavoitto ERIllä ja SA sekä JV-19 titteli! Paras uros-kehässä toistui eilinen PU2 sijoitus valioluokan uroksen voittaessa ja samalla toinen sertti. Olihan mahtava aloitus junioriluokissa!


Junioriluokka sunnuntaina
(c) Riitta-Liisa Saarinen


Messarista seuraavana viikonloppuna oli ns.ruotsin messari eli Pohjoismaiden voittaja näyttely Nordic Vinner Tukholmassa. Siellä vastassa oli ihan eri kilpailijat kuin Suomessa. Briardit arvosteli slovenialainen Rajic Branislav. Stanleylle hienolla esiintymisellä junioriluokan EXC luokkavoitolla mutta ilman Ck:ta. Tämä tuomari haki ehkä isompaa ja pidempää koiraa kauttaaltaan ja moitti Stania vielä löysäksi. Pohjoismaiden Juniorivoittaja - titteli kuitenki jaetaan junioriluokan EXC:llä voittaneelle joten jälleen yksi junnutitteli plakkarissa!
Stanley on aina näyttelyissä viimeisen päälle turkki hoidettuna ja laitettuna, se esiintyy ja esitetään taitavasti ja sen lisäksi se on kompakti keskikokoa pienempi briarduros, jolla on erinomainen pää ja hyvät liikkeet.
SKL:n ständillä Tukholmassa

Nordic JW-19

Kuvien perusteella se on kyllä niin isänsä Jethron näköinen komea pikkupoika, jolla on isänsä tavoin muhkea junnuturkki. Kyllä passaa kehiä kierrellä 😗
Isot onnittelut Ulla-Majlle ja Stanleylle vielä kerran. Nämä kolme ulkomuototitteliä arvonäyttelyistä ovat ensimmäiset minun kasvateille ikinä (Rillan muotovalioarvoja lukuunottamatta)
HeJW-19 JV-19 Nordic JW-19 Boreabrie Jappeloup - Kiitos!😍

Ei kommentteja: