torstai 30. lokakuuta 2008

Valokuvauksellisuus


Tykkään kuvata koiria, olen aina kuvannut paljon, ennen täysautomaattisella Minoltallani ja nykyisin tietenkin vaatimattomalla 3,2 megapixelin digipokkarillani. Koirien kuvaaminen on haasteellista ja koska välineeni ja taitoni ovat puutteelliset ovat lopputulokset olleet vähän sitä sun tätä.
Siksipä kuvautan, aina kun on mahdollista, koiriani omalla hovikuvaajallani Minna Tikkasella.

Gipsy on typistettyineen korvineen varsin kuvauksellinen tai no ei ehkä enään...mutta oli sekin aikoinaan 'juksattavissa' poseeraamaan, 'missä poro' tai 'tuleeko Minttu?' -kuiskauksilla sen sai aina höristämään korviaan ja korjaamaan ryhtiään. Nykyisin se alkaa olla jo vaikeaa...muoria ei vois enään vähempää kiinnostaa digikuvausmallina poseeraaminen, jo pelkkä digikameran kannen surrausääni saa korvat poskelle...


Gipsy puunattavana ennen kuvausta...ilme jo kertoo kaiken..
kuva MT


Tadaa! - ryhti ja ilme löytyi kun mami meni piiloon...
kuva MT


Ryhmäposeeraus alkaa jo tympiä muoria...
kuva MT


Nyt on huumori totaalisesti loppu...
kuva MT

Rasta on tämänhetkisestä kolmikostani ehdottomasti supermodel-tyyppiä! Rasta keimailee kameralle ja malttaa odottaa pitkiäkin tovia samassa asennossa, istuen kivellä, seisten pellon laidassa tai vaikkapa portailla typerän palkintopokaalin vieressä. Mutta aina yhtä ryhdikkäänä ja korvat höröllään. Rastalla on koiristani paras rakenne ja kaunis sivuprofiili pitkineen kauloineen joten siitä saa poikkeuksetta hyviä kuvia.


kuva MT


kuva MT

Salli sitten...poloinen ei ole saanut luojan luomaa kauneutta mitenkään 'kauhalla annettuna' ja kun muutenkin maalaismainen vanttera rakenne on höystetty varsin likaisella charbonne värillä - niin eipä tarvitse ihmetellä naapurin Veeran 10v kommenttia - "Salli on kuin minipossu" niin suloinen ja samalla niin hellyttävän ruma...Sallia on vaikea kuvata, se on helposti juksattavissa ryhdikkääksi mutta minkäänlaista pitkäjänteisyyttä istua tai seistä mallina sillä ei ole pätkääkään. Yleensä Sallista saa parhaat kuvat 'huomaamatta' eli on oltava kamera kädessä aina ja kaikkialla. Mitä mulla ei tietenkään ole joten eipä ole sitten niitä hyviä kuviakaan - Sallista siis.
Ohessa muutama kuva 'minipossusta' omalla kamerallani...




Lopuksi vielä yksi kuva viime kesältä. Gibbon on asettunut kauniisti seisomaan kivelle ja zoomailee taustalla metelöivää korppiparvea...tunnelmaltaan onnistunut kuva - vaikka mänty kasvaakin selästä..:-)































































1 kommentti:

Minnis kirjoitti...

Jahas, ollaan Gipsyn kanssa molemmat yhtä ulkona omimmalta alueeltamme tuossa puunauskuvassa. Mutta lopputulos on kyllä oikeen komea! :D