tiistai 12. heinäkuuta 2011

Heinäkuun helteillä



Pentujen 5-viikkoiskuvat otettiin tänään. Vaikka keli ei ihan kuumin hellepäivä ollutkaan niin kyllähän pennut olivat levottomia ja läähättäviä, pikkuisten huumori meinas totaalisesti loppua. Onneksi nyt vaikuttaa että helteet ovat ohitse, ainakin joksikin aikaa.

Pikkuhiljaa pentujen persoonallisuus ja luonteenpiirteet alkavat erottua ja yksilöityä. Vuoroviikoin pentuaitauksessa on ollut joku 'kiljukaula', ensimmäisenä aidalla roikkui ja vaati äänekkäästi huomiota punanauhainen tyttö, sittemmin nauhaton tyttö ja viime päivillä huomiota ja varsinkin huomiotta jättämistä on protestoinut valkonauhainen tyttö - se on oikein intoutunut ulvomaan surkeuttaan! Huoh, minun ei ole auttanut kuin kieltää tai jättää totaalisesti huomiotta, tässä vaiheessa pennun huomionhakuun vastaaminen nostamalla pentu syliin tai aitauksesta pois olisi karhunpalvelus tuleville viikoille. Meinaan yhä enenevässä määrin pennut yrittävät reviirin omatoimista laajennusta eikä makuuhuoneen pentuaitauksessa viihdytä samaan malliin kuin alkuaikoina.

Jospa tällä viikolla sais pidennettyä ulkoilua ja iso ulkoaitauksemme pääsisi oikeuksiinsa. Viime päivien helteillä en ole raaskinut porukkaa ulkona paahduttaa vaan olemme tehneet useita pikku keikkoja pihalle. Ulkoilun jälkeen pennut ovat saaneet leikkiä ja seurustella isojen kanssa olkkari-keittiö tilassa. Kylläpä sitä riemua onkin riittänyt, on intouduttu vetoleikkeihin sisarusten kanssa tai kiipeilty 'vuorenvalloitusta' Rastan tai Gipin selässä ja tietysti pissattu kaikki huushollin matot...mattopyykki onkin suunniteltu elokuulle aikaan 'jälkeen pentujen'! :D

Vetoleikkiä

Hammaspainia...

Pentujen oma hoploppi - mummokoira!

Perhe iltapuuhissa

Tässä 5-viikkoisposet tältä päivältä.
Kuvat(c) Raisa Hartikainen


Poika 5vk

Poika kuumissaan...

Poika söpöstelee

Sininen tyttö 5vk

Sininen tyttö korissa

Nauhaton tyttö 5vk

Nauhaton tässäkin

Valkoinen tyttö 5vk

 Kuulamörsäri!

Valkoinen tyttö korissa..

Turkoosi tyttö 5vk

Turkoosi -pikkutyttö!

Ruskea tyttö 5vk

Ruskea seisoo

Punainen tyttö 5vk

Punainen seisoo

Pikkutytöt korissa - ruskea ja turkoosi

Nauhaton ja punainen korissa

Ei kommentteja: