lauantai 2. heinäkuuta 2011

Lastenhoitoa

Senna on auliisti jakanut pentujensa hoitovastuuta Gipille ja Rastalle, varsinkin nyt kun riiviöt alkavat olla rasittavia pikkuhampaineen ja kynsineen. Rasta on todellakin odottanut ja jonottanut makkarin portin takana koska pääsee pentuja nuuskuttelemaan ja nuolemaan. Pentuaitauksen verkon läpi se on jo viikkoja sitten käynyt lapsosiin tutustumassa ja emän ohella Rasta onkin ollut pentujen tutuin koirakontakti heti kun liikkumaan alkoivat. Rastalle hoitotätinä toimiminen on tuttua puuhaa jo kesältä 2006 J-pentujen ajalta. Yhtä pitkäpinnaisesti ja huolettomalla lapsekkuudella se tuntuu edelleen leikittävän pentuja, ihan niinkuin silloin 2-vuotiaana tyttösenä viisi vuotta sitten.

Rasta putsaa ja pyörittelee pentuja tottunein ottein :)

Pusu <3

Dagmamma!

Gipsyn reaktio pentuihin on ollut merkillinen. Sennan synnytyksen aikoihin, varsinkin ensimmäisen pennun synnyttyä, Gipsy makasi makuuhuoneen portin takana antennit ( = korvat) pystyssä ja vinkui..suorastaan ulisi kiihtyneenä. Sen reaktio pikkuisten vastasyntyneiden vikinään oli odotusteni mukainen. Moninkertaisena äitinä/emona se on aina reagoinut koiranpentujen vikinään, tuli se sitten tietokoneeltani tai televisiosta ja nyt pieniä vinkuvia koiravauvoja oli tarjolla sen omassa kodissa. Kolme päivää se päivysti portin takana huolestuneena kunnes vähitellen luovutti ja siirtyi makoilemaan eteisen naulakon alle ja käyttäytyi seuraavat viikot ihan niinkuin meillä ei mitään pentuja oliskaan! Välinpitämättömän neutraalisti. Itse ajattelen että Gipsy vanhana emona tietää varoa näiden pentujen emää ja kunnioittaa pientä perhettä tietyllä välimatkalla.
Nyt kun pennut liikkuvat ja ulkoilevat, on Gipi ja Rasta saaneet olla kaikessa mukana. Pentuja naamat nuollaan ja pyllyt putsataan rutinoiduin ottein eikä kumpikaan väsy makoilemaan pentujen tasolla lattialla niitä leikittäen - ainakaan vielä..katotaanpa tilannetta parin viikon kuluttua jolloin krotiilivaihe on pahimmillaan! :-)

Hei kaveri...mummo tässä!

Mummo tulee ihan liki..

Mummokoira hoitaa toisenpolven jälkikasvuaan hellyydellä ja rakkaudella

1 kommentti:

Minna T kirjoitti...

Ihania kuvia! On teillä oikein mammalandia siellä! Enpä ole koskaan ennen kuullut, että pentueella olisi ihan kolme emoa hoivaamassa! :o Mutta ihanaa, että noin upeassa sovussa siellä eletään ja kasvetaan. Aivan mahtavaa. Terkut ja halit teille jokaiselle!