maanantai 21. toukokuuta 2012

Näytelmissä

Niin koitti aika roudata juniorit ensimmäiseen näyttelyyn. Pohjoisen ulkonäyttelyt ja samalla kesäkauden korkkasi Oulun Koirakerhon ryhmänäyttely, tällä kertaa Kempeleen koulukeskuksessa. Monista pohjoisessa asuvista kasvateistani kehään oli ilmoitettu omat junnutytöt Naava ja Rilla.

Jenna ja Naava ovat kovasti reenineet kehässä juoksemista ja ryhdissä seisomista. Naava on varsin vilkas tapaus ja kierrokset nousevat pienestäkin vauhdinnostosta. Suhteellisen hyvin Naava malttoi seisoa ja muutamaa pomppua lukuunottamatta liikkeetkin saatiin näytettyä. Jennan ja mukana reissanneen Sofian mielestä Naavan esiintyminen oli paljon huonompaa kuin parin viikon takaisessa mätsärissä Kemissä. Kaikesta huolimatta ERI napsahti ja Naavalle näytettiin punaista 'korttia'.

Naavan hammaskalustoa tsekataan

Ryhdikäs Naava

Boreabrie Shakira jun ERI2

Rilla on luonteeltaan rauhallisempi ja esiintyminen ja liikkuminen varmempaa. Tuomari Anna Brankovic tykkäsi kovasti vahvasta Rillasta ja mekin saimme ERIn ja kilpailuluokassa Rilla sijoitettiin siskonsa edelle ensimmäiseksi saaden samalla SA:n.
Paras narttu-luokassa Rillan piti juniorina juosta keulassa kilpakumppanien tullessa perässä ja siinä kyllä neidin pää pyöri ja häntä nousi. Valioluokanvoittajan Millin ja veteraani Tonnin jälkeen Rilla sijoittui PN3:ksi ja sai ensimmäisen serttinsä! Eipä voi olla kuin tyytyväinen tyttöjen ensiesiintymiseen ja Rillan SA ja sen myötä eka sertti toki kruunasi päivän.

serttityttö Rilla

Boreabrie Shania jun ERI1 SA PN3 SERT

hännänkannossa on sanomista..

parasta narttua valitaan

Nykyisin näyttelystä ei anneta edes niitä eri värisiä palkintonauhoja vaan laatuarviointi ja kilpailuluokan sijoitus näytetään (typerästi mielestäni) pahviläpyskällä kehäsihteerin toimesta. Toisin kuin jalkapallossa, punainen kortti on oikein haluttu mutta keltainen (H) ei niinkään. ;)
Seuraavaksi suuntaamme kesäkuun lopulla Kiiminkiin rodun erikoisnäyttelyyn, jossa kovassa kilpailussa punainen kortti olisi jo suuri saavutus meille ja sininen (EH) luultavasti se todennäköisin. Muutamiin pohjoisen heinäkuun näytelmiin olen suunnitellut tyttöjä ilmoittavani mutta harkinnassa on vielä kummanko vai kummatki. Koiranäyttelyiden ilmoittautumismaksut ovat sen verran suolaiset ettei missään isommassa määrin ruveta kehiä kiertämään.

Kuvat(c) Minna Saarimaa

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

No olipas upea näyttelyavaus! Me ilmoitettiin Hottis tänään Rovaniemelle mutta katoin kans noita hintoja että ei puhettakaan että veis useampaa koiraa kerralla! Ihan uskomatonta jo nuo hinnat! Meinasin heinäkuussa viedä 3-4 koiraa mutta taitaa jäädä tuohon ainoaan "näyttelykoiraan", jolla mahdollisuus SERT:iin tämä harrastus!