lauantai 1. syyskuuta 2012

Serttisadetta

Syksyn sateet on ehtineet meillekin mutta lähinnä hienona serttisateena. Kasvattini ovat elokuun aikana kierrelleet monissa näytelmissä upeasti menestyen.
Tasja ja Zelda aloittivat Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyssä ja nappasivat laatuarvion erinomainen kumpainenkin, irlantilaisen tuomarin mieleen oli erityisesti Tasja, joka sai vielä sa:n ja sijoittui paras narttu-kilpailussa toiseksi saaden serttin! Johanna on tehnyt kovasti töitä Tasjan esiintymisen suhteen ja vaikka häntä liputtikin korkealla meni esiintyminen muuten hienosti. Hitsi miten hienoa, Tasja on upeassa turkissa ja vielä kivasti väriäkin, joten menestystä oli odotettavissa.

Tasja & Zelda
kuva: Riina Pullinen

Tasja -Boreabrie Shastamir jun ERI1 sa PN2 sert
kuva: Harri Puranen

Heinolan näyttelyssä heti seuraavana päivänä meiltä meni suomalaisen Lena Dankerin kehään vain Zelda. Ennakko-odotukset eivät kummoiset olleet, Dankerin miellän partistyyppinä tiukaksi turkkituomariksi ja kun Zelda on jo pudottanut turkkiaan ja kovasti haalistunut väriltään odotukset eivät olleet korkealla. Niinpä vain kasvattaja oli täysin väärässä ja Zelda sai lähes 'kaiken' - junioriluokan voiton ERIllä ja sa:lla, paras narttu ja sertti sekä VSP! Wau! Se oli Zeldan toinen sertti.

Boreabrie Selene jun ERI1 sa PN1 sert & VSP
kuva:Riina Pullinen (Kouvolan kehän laidalta)

Zelda liikkeessä Heinolassa uuden handlerin kera
kuva: Jukka Pullinen

Rovaniemen elokuiseen ryhmänäyttelyyn ilmoitin Rillan ja Sari oli ilmoittanut Sanin. Allroundtuomari Hans Lehtisen kehässä ei ole tullukaan käytyä sitten Hanin vuosien, aika tarkalleen 21 vuotta sitten! :D Silloin Hasse ei kummemmin Haniin, isoon ja kapeahkoon nuorukaiseen ihastunut, mutta nyt tykkäs näistä minun kasvateista. Jos ei nyt ihan 'kympillä' mutta sen verran kuitenkin että molemmille sa.
Ahtaita takaliikkeitä moitti ja päät olisivat saaneet olla vahvempia. Pitkärunkoisen Sanin lantiota tuomari kävi painelemassa ja ilmeisesti sielläkin jotain 'korjattavaa' olisi. Hyvin samantyyppisiksi junnutytöt mainitsi ja mikä ettei - kyllä ne sisaruksiksi yhdistää! Rillalle luokkavoitto ja paras narttu kisassa toiseksi saaden viidennen serttin. Sani oli Rillan jälkeen paras narttu kolmonen saaden varasertin. Sani meni nuoren nartun ekasta juoksusta huolimatta upeasti kehässä ja oli kauniisti näyttelykunnostettu.

Sani - Boreabrie Shady hakumetsässä
kuva: Marjo Lehto

Rovaniemen elonäyttelyn yhteydessä järjestetyssä tokokokeessa Sinko kisasi alokasluokassa napaten hyvän ykköstuloksen hypyn nollasta huolimatta. Sinkon ja Outin osaamista on kyllä kiva katella, tasaisen varmasti nuori koira jaksaa tehdä liikkeet toisensa perään keräten ysejä ja kymppejä niin että kestää lopulta nollatakin yhden liikkeen. Hyvä Outi & Sinko! Tuloksena lopulta alo 169,5p 1.tulos. Onnea! Enään yksi ykkönen koulariin! ;)

Outi ja Sinko valmiina..kuva on kesäkuulta.
kuva: Marko Kurkinen

Kesän näyttelyt olivat sitten tässä, syksyn kehiin meiltä ei ole menossa yksikään ja joulukuiseen Messarin tuplanäytelmiin on harkinnassa vain Zelda toiselle päivälle.
Pitkin viime talvea kannustin kasvattieni omistajia viemään junnuja kehiin. Junioreina briardeilla on monesti komeat turkit vahvoineen pohjavilloineen ja siten hieman luustoton ja kevytkin yksilö näyttää vahvemmalta. Esimerkiksi Naava, kevytluustoinen ja - runkoinen tyttö, jolla on kuitenki kivasti karvaa ja pohjavillaa, menestyi kehissä hienosti virheistään huolimatta.
Meidän kööristä ainoastaan Sinko heitti bikinit päälle jo alkukeväästä, joten kauneuskilpailut jäivät tältä kesältä erkkarin varaan.
Ensimmäinen näyttelykesä antoi paljon enemmän kuin ikinä osasin kuvitellakaan, ei näistä kasvateistani mitään näyttelykoiria odotettu, päinvastoin. Ihanaa että omistajat ovat olleet aktiivisia, hoitaneet turkit ja kouluttaneet koiriaan myös kehiin, mikäs siinä ylpeän kasvattajan keräillä menestystä. Kiitokset kaikille! Tulevan talven ja seuraavan 2-vuotiskesän aikana kehotan keskittymään ihan muihin aktiviteetteihin, monesti silloin ollaan fawnien briardien 'blondivaiheessa' ja turkitkin tuppaa olemaan keskeneräisiä.
Onneksi on niitä muitakin harrasteita, kentille ja metsiin suuntaamme siis.

Ei kommentteja: