perjantai 8. maaliskuuta 2013

Agidebyytti

Niin vaan aika on vierähtänyt ja Naavan ensimmäiset agistartit ovat takana. Pikkuisesta punapantaisesta pennusta kasvoi kuin kasvoikin terve ja vauhdikas agiliitäjä. Pentulaatikossa Naava oli 'gamelboots' tyyppi, joka kiipeili emän selässä ja jumittui selän taakse huutamaan, kiipesi ensimmäisenä pentulaatikosta ulos ja rääkyi närkästyneenä makkarin lattialla muiden säestäessä laatikossa.


Naava oli pentueen tytöistä kooltaan keskikokoa ja luustoltaan kevyt, mutta rungoltaan hieman pitkä ja itse epäilin olisiko pitkästä rungosta haittaa agilityssä. Jennan ihastus tähän suloiseen punapantaiseen tyttöön piti alusta asti eikä minun auttanut ehdotella juurikaan muita...oma valintani agilitykoiraksi olisi ollut lyhytkroppainen ja sähäkkä Sienna eli Sinko. Kuulamörsärit Rilla ja Zelda jätettiin heti vaihtoehdoista pois.


 
Kotiuduttuaan Tornioon Naavan agireenit alkoivat ja kasvattaja sai usein niin positiivisia uutisia kuinka hienosti pentu edistyy ja kuinka lupaavalta se vaikuttaa muidenkin, asiaan/agilityyn perehtyneiden, mielestä. Itse toivoin kädet ristissä, että lupaava pentu ei kasvaisi kovin suureksi kooltaan ja olis nivelistään terve.

kuva ja alla olevat kuvat (c) Jenni Rundgren
(c)Kaisa Uusitalo

(c) Kaisa Uusitalo

Naavasta ei todentotta tullut mitään isoa briardia, säkäkorkeudeltaan n. 60cm ja emänsä tapaan luustoltaan ja kropaltaan varsin kevyt. Juniorina Naavalla oli kaunis ja pitkä turkki, mutta näyttelyssä tuomarit moittivat ettei turkin alla ole kauheesti mitään, asia josta me Jennan kanssa emme olleet kauhean pettyneitä. :)
Ja kun Naava osoittautui lonkiltaan ja kyynäriltään terveeksi, oli kaikki lähtökohdat kunnossa tulevaisuuden agiuraa ajatellen.
 
kuva(c) Jenni Rundgren


kuva(c) Jenni Rundgren

Viime sunnuntaina Oulussa kisaura vihdoin alkoi ja aivan upeasti alkoikin. Naava saavutti tuplanollat eli kaksi LUVAa sijoituksilla 2. ja 1. Kolmannella radalla napsahti sitten reilu hylsy :). Tarkemmat selostukset radoista videoineen voi lukea Jennan ja Naavan omasta blogista.
Agilityura jatkuu kevään tiiviillä kisaputkella jo viikon kuluttua Haukiputaalla ja suunnitelmissa olisi startit täällä kasvattajan huudeilla pääsiäisenä Pellon Rohkihallissa. Huisan jännää, menen takuulla katsomaan ja tarvittaessa tolpaksi, kuvaajaksi tai miksi vaan!

OKK:n agilitykisoissa Oulussa 3.3.2013
kuva(c)Mika Juntunen

(c)Mika Juntunen

(c)Mika Juntunen

(c)Mika Juntunen

(c)Mika Juntunen

Ilmanmuuta hyvää harrastuskoiraa ei tule ilman hyvää ohjaajaa. Jenna on ahkera ja tunnollinen reenaaja ja lajissa hyvin 'sisällä'. Kasvattiseurassaan TORKKssa saanut erinomaisen ohjauksen ja valmennuksen lajin pariin ja hyvissä harjoittelupuitteissa. Kotoa on kävelymatkan päässä lämmin reenihalli ja kesäkaudella vielä lähempänä ulkokentät aidatulla koulutusalueella.
Huhtikuun alussa Jenna ja Naava muuttavat Ouluun ja agsailuja jatketaan pohojanmaan lakeuksien runsaalla tarjonnalla, toivottavasti se oma agilityseura ja reeniporukka sekä hyvät treenimahdollisuudet löytyvät kevään myötä.

3 kommenttia:

Anne-Riitta kirjoitti...

Upeaa!!!
Ja sille kasvattajalle tiedoksi agilityssa on pidempi kroppa parempi kuin lyhyt ;)

Hippijengi kirjoitti...

Ai on vai? no ihmekös Naavakin kykenee liitelyyn pitkän bodynsa kera! :)

Maiju & Armi ja Peku kirjoitti...

Tosi hienoa täällä ollaan vaan kovin ylpeitä hienoista tuloksista!