sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Laiskaa kevättä


Kevättalvi etenee, ihan ei aamutuimaan lähes -33'c pakkasessa etenemistä usko, mutta lisääntyvä valo kyllä kertoo keväästä almanakkaa ja lämpömittaria paremmin. Aamusella on jo täysin valoisaa ja iltalenkkiäkään ei tarvitse enään täysin pimeässä käppäillä. Jospa nuo himuiset yöpakkaset pikkuhiljaa hellittäisivät niin päästäis kunnolla nauttimaan tästä parhaasta vuodenajasta.

Treenirintamalla on hiljaista. Olemme Raisan kans käyneet hallilla epäsäännöllisesti silloin tällöin, mutta omasta treenaamisesta jokin drive puuttuu nyt kokonaan. Helmikuun tokokokeisiin ei saatu paikkaa (Rasta avo) ja seuraavat kokeet täällä ovat vasta toukokuussa, joten semmosta 'veitsi kurkulla' reenaamistakaan ei ole tarvinnut tehdä :)
Rillan kanssa on tehty olohuonereeniä pitkin talvea, varmisteltu noutoa ja erityisesti luovutusta ja hinkattu maahanmenoa ja seuraamispaikkaa kontaktilla. Aika paljon siis (minuksi) ja piskuisessa olkkarissa kaikki! Hallilla on paljon leikitty ja keskitytty oikeaan vireeseen ja asenteeseen. Namista olemme siirtyneet puhtaasti patukka/narupallo palkkaukseen ja se tuntuu nyt tuovan tarvittavaa vauhtia tekemiseen.
Vielä ollaan ihan liian 'pienissä palasissa' eli kokonaisia liikkeitä pitäis ottaa mukaan ja nostaa hieman vaatimustasoakin. Tuntuu että ollaan jauhettu paikallaan ihan liian pitkään.

Aika laskoina ollaan oltu liikkumisen suhteenkin, kunnon pitkiä kävely/hiihtoretkiä ei ole vielä tehty montakaan vaikka kirpakkaita aurinkoisia päiviä on ollut useita. Onneksi on vielä kevättä jäljellä ja pitkät pääsiäisenpyhät.
Sieppijärven jäällä olen liikkunut tänä talvena varovaisesti. Rilla tippui avantoon tammi-helmikuun vaihteessa ja jouduin ekan kerran kunnolla kalastamaan sen niskavilloista jään päälle. Viime keväänä se molskahti myös sulakkoon, mutta pääsi itse omin avuin ylös. Sieppijärvessä on paljon laskevia jokia ja niiden myötä vaarallisia sulapaikkoja, kelkkareitit ja latupohjat ovat kovia ja turvallisia mutta ihan siinä reitin vieressä voi olla 'surmanloukku'. :( Ja arvatenkin Rilla ei malta pysyä merkityllä reitillä..
Pari viikkoa sitten kaverin poika humpsahti moottorikelkalla reitin vierustalla olevaan lumisohjoiseen avantoon, poika ehti hypätä kovalle jäälle mutta kelkka painui järven pohjaan..että syystäkin on minusta tullut vähän arka jäälläliikkuja.Jos olen itse ollut laiska reenaaja niin Jenna ja Naava ovat toista maata. Parin viikon takaisen agidebyytin jälkeen vauhtipari kisasi eilen Haukiputaalla saavuttaen viimeisen nollan ykkösluokasta! Active dogsien kisoissa oli mukavasti livestream lähetys meille kotikatsomossa jännittäneille, joten hengistystä pidätellen sain seurata Naavan radan livenä. Ja kyllä kannatti, tuloksena 0 vp aika -10.41 LUVA ja agiSERT sijoituksella 3. Tervemenoa kakkosiin! Harmi ettei paria nähdäkään Pellon agikisoissa pääsiäisenä, muuttokuorma Ouluun lähtee juuri silloin eivätkä repeä pohjoiseen kisaamaan. Naavan kisailut maksi kakkosissa jatkunevat Oulun kisoissa huhtikuun alussa mikäli juoksu ei sekoita suunnitelmia.
Alla kuvia Haukiputaan kisoista, kuvannut Mika Juntunen.

Active Dogs agilitykilpailut 16.3.2013 Haukipudas
(c) Mika Juntunen

(c) Mika Juntunen

(c) Mika Juntunen

Ei kommentteja: