sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Luonteen kuvausta ja testausta

Kasvateistani Zelda ja Otto ovat kunnostautuneet luonteen arvioinneissa viime aikoina. Zelda kävi pari viikkoa sitten Ikaalisissa MH-kuvauksessa ja Otto eilen Torniossa luonnetestissä. Pentueen kaksi varsin samanoloista sisarusta ovat nyt luonnenäyttöä antaneet ja edelleen vaikuttavat hyvin 'samastapuusta veistetyiltä'.
Zelda oli kuvauksen mukaan varsin rohkea, leikkihaluinen, hyvin sosiaalinen hössöttäjä :D
S-pentueen ilopilleri ja hippahyrrä on kyllä edelleen samanlainen tapaus, reipas ja rohkea jokapaikkaan nenänsä työntävä. Jo pentuna näkynyt vilkkaus ja tietynlainen keskittymiskyvyn puute näkyvät toki edelleen. MH-pöytäkirjan ja videoiden mukaan Zeldan valtteja ovat juuri rohkeus ja tietynlainen rämäpäisyys, pelottavia asioita radalla ei juurikaan Zeldan mielestä ollut ja jos johonkin piti pikkasen reagoida niin palautuminen oli nopeaa ja mutkatonta. Sensijaan 3 minuutin seisoskelu oli Zeldan mielestä varsin tylsää ja se kyllä tuntui keksivän omaa kivaa koko ajan. Zelda todettiin laukauksien osalta 'kuuroksi' eli ykkönen, täysin laukausvarma.
Zeldan (Boreabrie Selene) MH-videot on nähtävissä Riinan omassa blogissa: http://aikapommi.blogspot.fi/

Zelda tokoilee kesällä 2013

Otto kävi eilen luonnetestissä Torniossa. Marjo halusi viedä Otton testiin jo tänä syksynä, koska oma koirakerho semmoisen paikkakunnalla järjesti. Mikä ettei, se mielikuva ja kokemus mikä mulla on kasvatistani, eli Otto on ihan tolkkukoira ja tulisi kyllä nuoresta iästään (2,4v) huolimatta testin selvittämään. Ja niin kävi, Otto touhotti itselleen seuraavanlaisen rivin:

Luonnetesti Tornio 12.10.2013 Boreabrie Shamrock
1. Toimintakyky +1 kohtuulllinen
2. Terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
3. Puolustushalu +3 kohtuullinen
4. Taisteluhalu +2 kohtuullinen
5. Hermorakenne +1 hieman rauhaton
6. Tempperamentti +1 erittäin vilkas
7. Kovuus +3 kohtuullisen kova
8. Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukausvarma +++
yht. 158p
Tuomareina testissä toimivat Reijo Hynynen ja Jari Keinänen.

Otto pitkässä tukassa..nykyään letti on lyhyempi ;)

Otto testattiin, ennakoidusti, erittäin vilkkaaksi ja kohtuullisen kovaksi. Siskonsa Zeldan tapaan Otto onkin varsinainen suhari, ei mikään maailman helpoin koulutettava mutta toisaalta molemmat omaavat reilusti leikkihalua ja moottoria hommiin löytyy takuulla.

Kiitokset kasvattien omistajille aktiivisuudesta, ensi vuonna jatketaan.

Ei kommentteja: