sunnuntai 31. elokuuta 2014

JiiKoo ykkönen!

272p 1.tulos JK1
Otsikon mukaisesti olimme Rillan kanssa eilen Rovaniemen palveluskoirakerhon jälkikokeessa. Kolme viikkoa sitten suoritettu BH ja sitä myötä kilpailuoikeus pk-kokeissa tarkoittaa meikäläiselle että koe lähestyy...tapanani on käydä suorittamassa BH sitten kun koira on samalla hetimiten valmis itse palveluskoirakokeisiin. Niin nytkin.
Koe alkoi aamusella maaston (jälkien) arvonnalla ja saimme jäljen nro 2. Perunkajärven maastoissa on yleensä aina poroja ja paljon. Kokonaisia tokkia (10-30 päätä) saattaa pahimmillaan pyöriä janojen/jälkien tuntumassa. Nyt näimme alueella yhden ainokaisen poron, joka tietysti tuli jolkottelemaan Rillan jäljelle!! Onneksemme olimme siinä vaiheessa jo kuutoskepillä :D ja kaikki välikepitkin taskussa. Janalta saimme 38p eli kaksi pistettä meni alun epäröintiin. Rilla eteni janalla luotisuoraan ja nosti jäljen oikeaan suuntaan mutta sitten pyörähti heti minuun päin hakien varmistusta. Jäljeltä pisteitä kerääntyi komeat 168p. Tyytyväinen olin Rillan jäljestykseen ja erityisesti upeisiin keppi-ilmaisuihin, kiltisti tarjosi maahanmenoa jokaisella kepillä.
Esineruutu oli samaisella Perunkajärventien varrella ja siinä vaiheessa onneks jo tuulikin hieman. Rilla irtosi vauhdilla ruutuun aivan takarajalle saakka, pyöri siellä vimmatusti ja elekieli kertoi, että esinehän se siellä. Pian se tulee täyttä laukkaa takaisin ilmeellä "Äippä siellä oli sukka mutta se ei ollut meijän sukka" :P Dääm. Eiku siirtyminen lähetyslinjalla eteenpäin ja uusi lähetys, tällä kertaa koira pyörähtää ympäri sivummalla ihan linjan tuntumassa ja taas esine jota EI nosta! Tällä kertaa lasten crockskenkä. Kolmas pisto on samasta lähetyspaikasta ja sitten nousee miesten työrukkanen männyn alta ja vauhdikas palautus mulle käteen. Huh! Tuomari oli kiltti ja vähensi vain 2p moisesta hölmöilystä ja kranttuisuudesta ja kehotti reenaamaan vierailla esineillä. Juups, niin tehdään. Esineruudusta siis 28p ja suuntana tottisosuus Tassuvaaran kentällä.

Tottiksessa mulla oli hieman väsähtänyt jälkikoira, jonka kanssa taaplasimme seuraamisosuuden huonolla kontaktilla ja taas tuli typeriä 'seurusteluja' henkilöryhmän ihmisten kanssa ja sitämyötä lisäkäskyjä. Jäävät liiikkeet ok mutta noudoissa tuli sitten virheitä. Meille uusi noutokapulan malli aiheutti probleemia, itse en saanut sitä kunnolla lentämään ja Rilla arpoi tasamaanoudossa sen suuhun ottamista. Toi sitten lisäkäskyllä mutta luovutti kaukana ja epävarmana. Hyppynoudossa koiran katsekontakti oli koko ajan viereiselle kivalle A-esteelle ja sinnehän se roiskas kun sai käskyn hypätä. Hyppäs sitten takaisin Aan harjalta ja siitä lisäkäskyillä yli metrisen ja noutamaan. Huoh, puutteelliseksi meni. Viimeinen A-estenouto ok. Eteenmeno oli paikkamakuun lisäksi päivän valopilkut ja ainoat mistä saimme arvosanaksi erinomainen. Tottiksesta räävimme kasaan 76p ja sitä myötä JK1 koularin ykköstuloksella 272p. Sijoituksemme oli hienosti 1./5.
Koulutustunnuksen ja tämän käyttötuloksen myötä voin nyt anoa Rillalle Suomen ja Norjan muotovalion arvoa.

FI & NO Mva BH JK1 Boreabrie Shania
(c) Raisa Hartikainen

Reenit jatkuvat syksyn myötä pellolla ja toki tottiskentällä. Metsäjälkikoepaikkaa emme tavoittele enään tälle syksylle mutta ehkäpä erikoisjälkipaikkaa. Katellaan.
Samaan aikaan kun me jännitimme ja hikoilimmekin (oli tosi lämmin päivä) Rovaniemen jälkimetsissä kunnostautuivat Jenna ja Naava Limingan ryhmänäyttelyssä. Naava oli esiintynyt iloisesti mutta maltillisesti ja niinpä kaksikko yllätti ja nappasivat ekan sertin ollen lopulta ROP!! Voi waude miten hienoa, Nappiksen eka sertti! Onnea tytöt!

Naava nättinä

Jenna The handler

Hyvin menee!

Naava PN1 ja Ränni PN2 Rop-vet

Roppi!

Olihan meillä hieno elokuinen lauantai, niin kiva tätä muistella pitkänä pimeänä talvena. :)

Naavan kuvat (c) Kaisa Uusitalo

2 kommenttia:

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Isot onnittelut hienoista tuloksista molemmille koirakoille!

Minna T kirjoitti...

Paljon ONNEA Lapin likoille - sekä kaksi- että nelijalkaisille!! Tosin Naava ja Jenna taitavat nykyisin olla oululaisia... Ihan huitsin hieno kesä on Rillalla ollut - ainakin mitä tuloksiin tulee. Ei muuta kuin kohti uusia koitoksia!!!