maanantai 31. joulukuuta 2018

Pentujen välipäiväposet


Raisa kävi kuvaamassa pennuista 4,5vk kuvat joulunpyhien jälkeen. Hyvin jaksoivat pennut poseerata puuhellan päälle viritetyllä kuvauständillä. Sensijaan huumori meinas loppua kun asettelimme niitä puulaatikkoon pariposeen - siinähän kieppuivat kuin madot koukussa eikä oikein yhtäkään todella onnistunutta kuvaa saatu. Pitää vielä sopia muutama kuvauskerta ennen kuin poikaset lentävät pesästä. Toivotaan että joku kirkas ja kaunis päiväkin osuisi näihin loppuviikkoihin - sais ulkokuvia!

Roosa tyttö 4,5vk

Oranssi poika 4,5vk

Sininen poika 4,5vk

Ruskea poika 4,5vk

Pentujen koditkin pitäisi päättää. Siis että mikä urospentu kullekin pennunvaraajalle. Nartuissa tätä valinnanvaikeutta ei taaskaan ole. Rilla tuntuu suosivan poikia kun taas teki poikavoittoisen katraan, no toivotaan että näistä J-pojista tulisi yhtä kivoja kuin isoveljistään Ärristä.

Hunajaparta 💛 (oranssi)

Tähän asti pennut ovat olleet ns.taaperoiässä. Nyt tätä kirjoittaessani pennut täyttivät 5 vk ja vauhti ja motorinen sujuvuus lisääntyy. Nyt jo juosta viipotetaan ympäri pirttikeittiötä ja painitaan ja tapellaan ja tapporavistetaan pehmoleluja. Näille J-pennuille on ominaista ravistella saalista, juosta se (lelu) suussa ja taas ravistaa..tätä saaliskäyttäytymisen osaa en esim R-pentueessa huomannut mutta S-pennuilla sitä kyllä ilmeni. Ässistä ainakin Naava ja Zelda ovat edelleen sellaisia patukalla tai narupallolla itseään moukaroivia leikkijöitä. Ulla-Majn mukaan ja videoiden perusteella isä Jethrolta peritty ominaisuus näillä J-penskoilla 😃



Vuosi 2018 alkaa käydä vähiin. Omat henkilökohtaiset tragediat tuntuivat saavan jatkoa..viime vuonna menetin äidin ja tänä keväänä isä sairastui syöpään (lymfooma). Onneksi syöpähoidot ovat tehonneet ja kaikesta hoitojen rankkuudestaan huolimatta isän vointi on nyt hyvä ja ensi vuoden osalle jäivät ainoastaan kontrollikäynnit parin-kolmen kuukauden välein. Toivotaan parasta.

Omat koirat ja kaikki koiraharrastusystävät, kasvattien omistajat ja reenikaverit ovat olleet päivieni ilo ja arjen piristys. Onneksi olette olemassa 💖
Hyvää, parempaa uutta vuotta kaikille ystävilleni ja blogin lukijoille.

1 kommentti:

Jane ja Jekku kirjoitti...

Raskas vuosi sinulla <3 toivottavasti uusi vuosi on kevyempi ja tuo tullessaan kaikenlaista hyvää ja paljon iloa! Terkut Rovaniemen belgipojilta ja pusut pennuille :)