tiistai 28. syyskuuta 2021

Tuloskatsaus

Tästä blogista on tainu tulla pelkkä tulosuutisten foorumi. Eikä se mitään, kirjaillaan niitä tänne muistoksi. Ensinnäkin on aivan mahtavaa että kasvatinomistajat ovat aktiivisesti käyneet kokeissa ja testeissä. Turhaan mie tänne mitään kirjoittelisin jos omasta koeaktiivisuudesta pitäs tarinoida - sitä kun ei juurkaan ole. Pepsin kanssa ei saatu yhtäkään jälkikoepaikkaa enään tälle syksylle mutta katellaan josko tokokokeisiin aukeais paikkoja.
Tuija sensijaan on kisannut Ruun kanssa menestyksekkäästi kahdessakin lajissa. Elokuun lopulla Ru jäljesti mejässä VOI2-tuloksen mikä oli tuloksena parannus viimevuotiseen. Hienoa! Ens kerralla jo ykköstulos *peukku* 
Tuija on myös ahkeroinut Ruun kanssa paimennuksessa. Entinen vauhdikas (liian vauhdikas) lammaspaimen on taipunut oikein tasapainoiseen paimenmoodiin ja se näkyy sekä koiran työskentelyssä että tuloksissa. Tämän kauden tavoite paimennuksen esikoe ja pääsylippu paimennuskokeisiin tuli saavutettua hienolla esikoetyöskentelyllä - ja tuloksella. Vehmersalmella Kuttukuussa syyskuun kokeissa Ru läpäisi esikokeen PAIM E 97p (erinomainen) ja tuomarin sanoi on täysin valmis paim1-kilpailuluokkaan. Onnea Tuija ja varmasti jäi nälkää ensi koekaudelle, niin hyvän palautteen Ru sai tuomarilta!




J-pennut täyttävät marraskuussa 3-vuotta ja iän karttumisen myötä alkavat nekin olla pikkuhiljaa koevalmiita. Ensimmäisenä kokeet korkkasi Ulla-Maj ja Stanley käyttäytymiskokeella. Koko kesä on reenitty BH-ryhmässä ja syyskuun lopulla oli sitten h-hetki bh-koululaisille - oman kerhon käyttäytymiskoe! Stanley suoritti kokeen molemmat osat tottiksen ja kaupunkiosuuden hyväksytysti ja sai BH-mitalin lisäksi pääsylipun palveluskoirakokeisiin. Onnea team Stanley! :)



´
Minun sijoitustyttö Sopu ilmoitettiin extempore kaikkiin Oulun seudun syksyn luonnetesteihin varasijalle (varsinainen ilmoaika oli mennyt ajat sitten ja testit tietenkin täynnä) Mulla on Sopulle pentusuunnitelmia jo mahdollisesti ensi keväälle, joten ajattelin että oispa MH lisäksi vielä luonnetesti käytynä ennen pentuja.
Pohjoisen viimeiseen rotikoitten järjestämään luonnetestiin tuli kuin tulikin äkkilähtö sunnuntaille. Joten enempiä empimättä Terhi ja Harri pakkasivat perheen ja lapsenhoitajan asuntoautoon ja nokka kohti Muhosta (jonne vain 15-20min ajomatka). MH:n perusteella osasin odottaa Sopulta perushyvää tulosta. Se osoitti jo viime kesänä MH-kuvauksessa hyvää toimintakykyä ja nopeaa palautumista. 
Testissä Sopu todettiin tavallisen vilkkaaksi (+3), toimintakykyiseksi (+1), hieman pidättyväiseksi (+2) ja kohtuullisen kovaksi (+3) briardnartuksi, jolla on tuomarien sanoin hyvät arkihermot (+1) ja kohtuullinen taistelutahto (+2). Sekään ei tullut mulle yllätyksenä että puolustus ja terävyys nousi +3 mutta molempien osa-alueiden reaktion voimakkuus kylläkin. Siinä ns."räkä lensi" kun Sopu puolusti sekä emäntää että seinässä itseään.😅
LT 175p +++ laukausvarma  tuomareina Reijo Hynynen ja Jorma Kerkkä.








Videot on jouduttu kuvaamaan tosi kaukaa, koska yleisöä ei päästetty kuin alueen yhdelle laidalle. Testin osa-alueista "haalarit ja tynnyri" puuttuu tästä kokonaan. Ne tehtin pienen kumpareen takana jonne ei päässy kunnolla kuvaamaan.

Ei kommentteja: