torstai 1. kesäkuuta 2023

Kevään kuulumisia

BIS2 Ohmi 💙

Tätä kirjoittaessa on jo kesäkuun 1.päivä. Ulkona on alkukesän vihreys joka tosin tänään sai hetkeksi ripauksen valkoista huntua. Onneksi lumi tuli ja meni. Toivottavasti oli kesän eka ja vika lumi/räntäsade. 😅
Kasvattirintamalla on kevään myötä pyörähtänyt sekä koekausi että näyttelykausi täysillä käyntiin. Meki käytiin Neppun kans eka näytelmä - Siikajoen perinteinen pentunäyttely Vapun alla. Neppu ja siskonsa Varga esiintyivät reippaasti ja saivat molemmat kp:n. Neppu oli kehittyneempänä tuomarin valinta ROP:ksi. Mitenkään kympillä ei tuomari Jari Laakso Nepusta tykännyt, kuulemma persjalkainen maatalon emäntä.😄Hän olis toivonut lyhyempää kroppaa ja korkeampia kinttuja. Ja ihan oikeassa on, Neppu on inan liian pitkärunkoinen ja matalaraajainen.
Vargalla on puolestaan paremmat mittasuhteet ja jaloissa korkeutta mutta oli kropaltaan vielä kevyt ja kapeantekoinen.

Neppu 7kk

Neppari nappinokka 7kk

Heti Vapun jälkeen toukokuussa Tuija ja Ru ahkeroivat Kerimäellä paimennuskokeissa saavuttaen neljännen tuloksen 1-luokasta, vielä yksi puuttuu luokkavaihtoon. Tuloksena 85p EH PAIM1😊

Ohmi ja Riina on kisanneet kevään aikana sekä agilityssä, tokossa että pk-haussa. Vielä ei tuloksilla ole juhlittu mutta vielä sekin aika koittaa. 💪

Sen sijaan näyttelyissä Riinan pojat kahmivat huikean hienoa menestystä. Helatorstaina järjestettiin Vantaalla perinteinen Palveluskoiratapahtuma, jossa BB:läisiä oli Ohmin lisäksi Taisto ja Varga pennuissa.
Molemmille pennuille kp ja Taistosta ROP-pentu ja Vargasta VSP-pentu. Ohmi oli ainoa briarduros ja lopulta myös ROP ja ROP-käyttökoira.
Näyttelyn BIS-kehissä sitten saatiinkin makoista mannaa ja menestystä laajalla rintamalla. Taisto aloitti ollen Sofian esittämänä BIS1-pentu 😍 Isoveikka Ohmi pisti vielä paremmaksi olleen Rosan handlaamana BIS1-käyttökoira ja lopulta koko näyttelyn BIS2. Voi waude!😍😎 Onnea Riina upeasta menestyksestä ja iso kiitos Rovaniemen sisaruksille Rosalle ja Sofialle poikien taidokkaasta esittämisestä!
Olipas kyllä harvinaista herkkua mulle kasvattajana 😊

Boreabrie Pennywise "Taisto"

Boreabrie Pompadour "Varga"

Taisto

Taisto
Taisto BIS1-pentu

Ohmin kehäkuviaUpea Ohmi!

Pk-tapahtuman kuvat (c) Harri Puranen

Kevät toi mukanaan myös ikäviä asioita. Neppu sai pentunäyttelystä kennelyskän ja tartutti sen tietysti myös Pepsiin. Itse Neppu tuoreiden rokotusten kans pääsi taudista vähällä mutta Pepsi sairasti kyllä pitkän ja rankan kaavan mukaan. Oli pari-kolme päivää niin kipeänä että joutui tulehduskipulääkitykselle. Nyt on tauti selätetty ja varoajat lusittu. Elämä ja harrasteet jatkuu!Sen verran oli kova tauti että taidanpa ottaa tytöille jatkossa kennelyskä boosterit vuosittain.

Kevään suru-uutinen saatiin toukokuun puolivälissä kun Urho lähti pilvipaimeneksi. Urholta löydettiin viime syksynä kastraatioleikkauksen yhteydessä nielukasvain joka todettiin patologisessa tutkimuksessa pahalaatuiseksi ja helposti uusiutuvaksi. Hieman yli puolivuotta meni ja kasvain uusiutui tehden etäpesäkkeitä keuhkoihin. Mitään ei ollut tehtävissä eikä koiran elämänlaatu parannettavissa joten Urho lähti ikiuneen perheensä saattelemana.
Hyvää matkaa ihana Urho. Olet ikuisesti sydämissämme ja elämänliekki lepattaa Urhon jälkeläisissä Zhamanen N-pentueessa (2019) ja R-pentueessa (2020).
Kiitos Veeralle ja Mikolle Urhon ihanasta kodista ja huolenpidosta 💜

In memoriam
Boreabrie Rammstein
7.11.2016 - 17.5.2023

Ei kommentteja: