tiistai 14. heinäkuuta 2009

3-vuotiaita

Tällä viikolla (torstaina 16.7) tulee kuluneeksi kolme vuotta Gipsyn J-pentueen syntymästä. Muistan sen kesän (2006) kuin eilisen päivän...ensimmäinen pentue, joka kasvoi kokonaan täällä meillä Sieppijärvellä. Voih, olihan se ihanaa ja rankkaa..varsinkin sen jälkeen kun suuntasin elokuun puolenvälin tienoilla töihin ja pennut alkoivat olla 4-viikkoisina suloisimmillaan ja siitä eteenpäin toki aktiivisimmillaan! Työtä ja touhua riitti! Mutta siltikin mieleenjäävin muisto on lämmin - koiranpennut ovat niin kertakaikkisen vastustamattomia! Nyt ne riiviöt ovat jo 3-vuotiaita 'aikuisia' briardeja! Onnea! Onnea!


Pystybaarissa drinksujen 'tilauksessa'.. J-pennut kesällä 2006

Ikäväkseni ihan kolmivuotiskesän kynnyksellä on ilmennyt, että kaksi J-pentueen narttua on uutta kotia vailla. Rovaniemen Unna - Zhamanen Jeagilla - etsii uutta ja rakastavaa kotia perheessä ilmenneen pahan astman vuoksi. Unnan omistaja Päivi on taistellut sairauden kanssa jo vuoden päivät mutta nyt on tultu vaikeiden ratkaisujen eteen. Unnalle on etsittävä uusi koti.

Unna on 3-vuotias fawn narttu, luustoltaan terve B/B 0/0, pentuesisarusten tapaan vilkas ja vauhdikas briardi, joka on lapsiperheen elämään omakotitalossa tottunut. Ohessa kuva Unnasta viime kevättalvelta.


Unna eli Zhamanen Jeagilla

Toinen tyttö on Emma - Zhamanen Javalaz - musta vauhtimimmi Kokemäeltä, luustoltaan terve sekin A/A 0/0. Emmakin on elänyt omakotitalossa perhekoirana ja perheen muuttuneen elämäntilanteen takia etsii nyt uutta kotia. Kuvat Emmasta ovat viime kesältä.


Emma eli Zhamanen Javalaz

Emma ja 'pikkuveli' Väinö

Blogiani lukevat - levittäkää sanaa jos vaikka joku olisi valmis tarjomaan kodit näille briardtytöille.
Yhteydenotot suoraan minulle: minna.uusitalo@pp.inet.fi tai p. 040- 733 5978


Salli "the charbonnee" 3-vuotiaana

Salli on ilmoitettu 3-vuotispäivän kunniaksi elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn - Ouluun ensi sunnuntaina. Kahdesta itäisestä tuomarista, georgialaisen Georg Shogollin ja valkovenäläisen Anatoli Shukin välillä vedin pitkää tikkua - siis kummalle päivälle ilmoitan Sallin. Anatolin valkovenäläiseen syyniin menemme siis ensi sunnuntaina...

Syy miksi Sallia ei pahemmiin näytelmissä näy on toki neidin väri, vahva charbonnee joka nyt kolmivuotiaana näyttää muuttavan sävyä kuin kameleontti. Toivon varpaat ja peukut pystyssä että käyttöluokan H:n saavuttaisimme, sillä se on se mitä tältä reissulta haemme. Tiedän että Salli ei tyypiltään ole ihan sitä mitä monet itäblokin tuomarit hakevat (isoa ja näyttävää) päinvastoin se on enemminkin pieni (60cm) ja maalaismainen matami! Joskus tulevaisuudessa 4-5 vuotiaana 'valmiina' narttuna haluaisin Sallille erikoistuomarin arvostelun - silläkin uhalla että laatuarvio T (= tyydyttävä) on hyvin todennäköinen.


Pitäkää meille peukkuja sunnuntaiksi! ;-)

7 kommenttia:

Tiina, Jimi & Ria kirjoitti...

Meillä pidetään peukut ja varpaat pystyssä Sallin näytelmien puolesta. Saat täydet sympatiat siis Savon suunnasta, ehkä mekin joskus tai sitten ei.

Ja toivottavasti Gipsyn tyttärille löytyy uuden hyvät kodin nopsaan!

Hippijengi kirjoitti...

Kiitos Tiina! vertaistuki on tärkeää... ;-D

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Onnittelut 3-vuotiaille ja onnea tytöille kodin etsintään!
Salli on kaunis neito, erikoisen värinen, mutta kaunis. Pidetään peukkuja, että tuomari ei liiaksi takerru väriseikkoihin.
PS. Täälläkin on pari kirjavaa kameleottia taas menossa näytille viikonloppuna.

Satu kirjoitti...

Onnea Salli 3v! Minäpä jään innolla odottelemaan niitä näyttelytuloksia ja pidän minäkin peukkuja! Me olimme eilen pentutreffeillä, siellä oli kaikki Pessin sisarukset. Pessi oli paljon isompi kuin 3 veljeään, nyt vasta huomasin että ompa se mötikkä! Oli kyllä jo vauvanakin isompi. Mutta kehuja kyllä sai komeudestaan ja oli tosi sosiaalinen, vähän liiankin, oli koko ajan siskona selässä nylkyttämässä, aloimme jo miettiä että onkohan tämä jo jotain hormonit hyrrää toimintaa ;) Melkoinen alfauros tuosta saattaa tulla kun nyt jo vähän merkkejä osoittaa aikuisuudesta. Mutta kivoja treenejä sun muuta ja kerrohan terveisiä muillekin! Me yritämme keksiä tekemistä etelässä, ainakin voi treenata ahkerasti toisten koirien ohittamista taas!

T:Satu

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA näytelmiin me tuumma sitte ihan paikan päälle pitämään niitä peukkuja!!! T:Sari ja ranuan leijonat

Satu kirjoitti...

Joo no Pessi on nyt kai 64cm että aika rajoille menee, tosin mun tietääkseni valkkareilla ei ole niin tiukkaa sääntöä koosta kai vielä asetettu näyttelyissäkään. Meillä on täällä tunnelma katossa! Sain kuule vinkin että sitä jumittunutta kivestä kannattaisi vähän venyttää. Niin yhden hieromisen jälkeen se lähti liikkeelle ja on nyt jo aivan hilkulla ettei ole pussissa! Arvaa ollaanko me onnellisia jos se tippuu alas noin pienellä jutulla! Olispa tienny! Varsinkin kun Pessin velikin pärjäsi tänään tosi hyvin näyttelyissä, oli 84 pennun joukosta ryhmä 4. Toivottavasti mekin pääsisimme kokeilemaan kun komea uros on!

Ja vielä pitää kommentoida että löysin tietoa Pessin puoliveljestä jolla juuri JK1 ja Pessin isän suvussa muitakin jälkikoiria eli on saattanut periä sieltä potentiaalia tuohon lajiin! Kiva kyllä kuulla kun valkkareilla vielä niin vähän mitään tuloksia!

Mutta me jatkamme täällä tuon kiveksen räpläämistä, Ansku jo sanoo että anna sen nyt olla rauhassa välillä :P mutta nyt kun on jo kohta 7kk ikää niin sama kai se on räplätä kun ei tarvi pelätä että siitä enää haittaakaan olisi!

Tara,Momo+Pätkis kirjoitti...

Peukuttamaan en ehtinyt, mutta onnitellaan sen sijaan odotukset ylittäneestä näyttelyvisiitistä (ja samalla isot onnittelut Gipsyn kansainvälisestä muotovalioitumisesta)! Omaan silmään Salli näytti noissa kuvissa oikein nätiltä (eikä omaan silmään tuo väri näytä yhtään huonolta - itsellä tosin on heikko kohta mitä noihin charbonnee värisiin tulee :D)