tiistai 6. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä

 
 
Elokuuta mennään jo ja aivan kelpo kesäloma alkaa olla takana, onneksi kauniita kesäpäiviä on vielä paljon jäljellä, näin uskon. Koirien kanssa on reenailtu epäsäännöllisen säännöllisesti, metsässä, kentällä, kotipihalla ja pellolla. Pientä herpaantumista on aina havaittavissa, kun lämpömittarin lukemat nousevat yli +20'c..oma toimintakykyni taantuu ja termostaatti ei meinaa enään pelittää :P
Lämmönsietokykyni on huomattavasti heikompi kuin vastaava kylmänsieto, onkohan minusta sittenki vanhemmiten tulossa talvi-ihminen. Hmm..

Rilla sai Elmeltä jalkapallon! futaaminen saa kielen roikkumaan.. :)

Kesällä olemme koirien kanssa kotiseutumatkailleet Kolari-Sieppijärvi-Vaattojärvi akselilla. Yhtä ainoaa Piteån reissua lukuunottamatta, olemme viettäneet kesän tiiviisti kotiseudulla ihan vain kauniista kesästä nauttien. Ens kesänä sitten reissataan enempi ja kierrellään koirahappeningeissä. Kesä 2014 huipentuu World Winner-maailmannäyttelyyn Helsingissä elokuun alussa, sinne on tietenkin lähdettävä, sen verran harvoin ko iso maailmanvoittajanäyttely Suomeen tulee. Sitä en tiedä lähteekö yhtäkään koiraa mukaan, toiveissa olisi Rillan kanssa osallistua, let's see..

Heinäkuussa laitoimme Gipin haudan valmiiksi

Tuonen lehto Järvelän mummolassa,
monien rakkaiden koirien leposijana, viimeisimpänä Gipimuori.

Grillivahdit mummolassa.

Pirjo-sisko grillimestarina

Marjastusaika alkaa olla kuumimmillaan ja omakin pakastin täyttyy vauhdilla, on mansikkaa, hilloja, mustikkaa, viinimarjoja..vielä olisi tilaa vadelmille ja puolukoille. Marjastus on siitä mukavaa, että samalla tulee liikutettua koiratkin. Tosin yksi kerta koirien kanssa hillajänkällä riitti, vaikka turvesuokylpyjen terveydestä ja elinvoimaa lisäävästä vaikutuksesta puhutaankin, riitti mulle se yks ainoo kerta ja sen viitisen tuntia harjaamista ja turkkien putsaamista oksista ja sammaleista..
Hillajänkillä tarvoin jatkossa ihen issekseni, perinteisiä hillakarhuhuhujakin uhmaten! ;)
Mustikassa kävimme läheisessä Käkivaarassa, hieman haikeana käyskentelimme tutun hakuratamme maastoissa, reenikaverimme Käkivaaran Toivolasta muuttivat toisille paikkakunnille, tulee kyllä ikävä ystäviämme ja meillä hakuporukka pienenee pienenemistään..joudutaan Raisan kanssa varmaan ottamaan lapsityövoima käyttöön. ;)

Korpihillaa

Kahvistelutauko Käkivaaran mustikkamailla

Loppukesän helteet ovat olleet siedettävämpiä, on kivasti tuuleskellut eikä ötököitä ole juurikaan enään. Koirat ovat nauttineet uintikeleistä ja onpa tullut itsekin uitua harvinaisen paljon viime vuosiin nähden.

Tyypillinen uintikuvasarja meiltä...
Rilla odottaa että Rasta hakee kepin..

ja molskis ryöstämään sitä!

Tänne se heti!

Miss Märkä T-paidat
 
Kesäkelit jatkukoon suopeina, marjastuksen ohessa yritämmä saada reenimoodin taas kunnolla päälle.

Tupasvillatyttöjä

Ei kommentteja: