keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tromssa INT

Norja on minun suosikkimaa. Sillä vähäisellä matkustuskokemuksella mitä mulla oikeastaan on :P
Joten kun talvella plarasin näyttelykalenteria, merkkasin Pohjois-Norjan Tromssan KV näyttelyn ja Pohjois-Ruotsista Jällivaara KV:n.
Pitkin kevättä ja alkukesästäkin koko reissu alkoi mietityttää. Oma väsymys painoi ja Rillakaan ei ihan toivotussa turkissa ollut. Mietin koko reissun peruuttamista ja Norjan valloituksen siirtämistä ensi kesälle. Matkakaverit, Kajaanin kaksikko, Minna ja Susanna olivat kovasti lähdössä reissuun, joten piti minunkin ryhdistäytyä ja kääntää ajatukset ja suunnitelmat ihanaan Norjaan.
Jälkikäteen, nyt tätä kirjoittaessani, on helppo todeta että kannatti lähteä!

Vesisadetta suojassa ennen kehää, Pipsa ja Nessa kavereina.
 
Tromssan briardtuomari oli mulle outo nimi, ruotsalainen Anne-Chaterine Edoff. Olen yleensä aika tarkka kenelle tuomarille koiriani ilmoitan, omista briardeista ei ole yksikään ollut mikään showtähti, joten aika valikoidusti olen joutunut niitä esittämään. Paitsi nyt. Rilla on käynyt 7 kertaa näyttelyssä ja seitsemällä eri tuomarilla eri maista ja aina kaikki ovat siitä tykänneet. :)
Niin tälläkin kertaa. Ruotsalainen tuomari iski silmänsä Rillan päähän ja ilmeeseen ja perusteli PN-kehän jälkeen järjestystä juurikin sanoilla " I just fell in love with her head and expression, you others didn't have any chance, sorry" ja tuloksena meille PN1 sert CACIB & VSP. Olin todella yllättynyt, meillä oli kovia kilpakumppaneita Suomesta ja Ruotsista vastassa eikä narttujen voitto ollut mikään itsestäänselvyys. Kuten se ei ikinä ole koiranäyttelyissä.
Rilla liikkui kehässä laiskasti, sain lähestulkoon perässä vetää ja niinpä rotunsa parhaaksi eli ROP:ksi valittiin ruotsalainen tsekkituontiuros D-Mol-Ition Bar-Bar Beskydy. Vauhdikkaasti liikkuva hyvänvärinen fawn uros.

Tullaan tullaan...:P

Paras narttu-kehää

ja edelleen PN-kehä 'liikkeessä'

Juhuu, me voitettiin!

Tromssan näyttelypaikka on muuttunut ajankohdan mukana (ennen oli lokakuussa hallinäyttely) ja voi voi, aika kamala näyttelypaikka. Pieni urheilukenttä, jonka betoniradalle(!!) kehät sijoittuivat. Parkkipaikka oli kivituhkapohjaa, joka tietysti useamman päivän vesisateessa lillui lätäköitä ja liejua täynnä :(
Matkakavereiden tibbet ja foxi vedettiin boxeissa ja kuljetusjalustalla kehän laidalle ja telttaan, mutta mulla ei edes ole näyttelyboxia, joten Rillan vein urheasti läpi rapakoiden LASTEN KURAKINTTAAT jaloissa!! :D Semmoset me saimme tuliaisiksi Tikkaselta, tuolta armoitetulta tibbeharrastajalta. Kiitos! :)

Kuva kertoo kaiken :D

Vaikka Pohjois-Norja ei ihan parastaan näyttänyt (kylmä tuuli ja vesisadetta) niin maisemat tienvarrella ovat toki sitä taattua norjalaatua vuonoineen ja vuoristoineen. Silmä lepäsi taas.
Kiitokset matkaseuralaisillemme, Minnalle ja Susannalle. Tiibetinterriereissä ja sileäkarvaisissa foxeissa ROP -ruusukkeet lähtivät meidän matkaan. Hyvä reissu siis, ei tarvinnut ihan tyhjin käsin lähteä kotimatkalle. Lisää matkatunnelmia ja kuvia voit lukea Minnan ja Karma-tibben blogista http://tikkanen.vuodatus.net/
Kuvat(c) Minna Tikkanen

Hörökorvat oli tänään SE juttu :)

Borta bra men hemma bäst

2 kommenttia:

Minna tee kirjoitti...

Ihan ku oltais samalla reissulla oltu... ;)

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Onnittelut hienosta menestyksestä!