sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Showtime

Kesällä on paljon koiranäyttelyjä. Kesänäyttelyt on kivoja. On tilaa ja törmää tuttuihin ihan eri tavalla kuin ahtaissa hallinäyttelyissä. Meki käytiin yksi näyttely tälle kesälle. Samoin muutamat kasvatit on esitetty kehissä hienolla menestyksellä.
Sisarukset Ohmi ja Pepsi nappasivat SE UCH tittelit itselleen. Ruotsissa briardille jaetaan sertti vain käyttöluokassa, jonne pääsee vain palveluskoirakoetuloksella. WCC pitää siis koiralla olla mutta sinällään serttijahti ei ole vaikeaa, käyttöluokassa kun harvoin on kilpailua.
Pepsin kanssa kävimme heinäkuun alussa lähinäyttelyssä Jällivaarassa, joka oli samalla Nord tänä vuonna. Norjalainen tuomari tykkäsi kovasti Pepsistä ja saimme hienolla arvostelulla kaiken mahdollisen - sert nordsert ROP & SE Mva!


Ohmi puolestaan matkusti Riinan kans merta edemmäs kalaan ja seilasi laivalla Tukholman seudulle serttijahtiin. Ensimmäinen koetus Västeråsissa meni heti persiilleen kun tuli tuomarimuutos. Tiukalta suomalaiselta tuomarilta ei olisi odotettavissa yhtään mitään. Ohmille monen muun briardin tapaan EH ja lämmintä kättä. Onneksi oli vielä toinen koitos Märsta Nordissa seuraavana päivänä. Siellä oli virolainen tuomari ja Ohmille koko potti - PU1 sert nordsert ROP & Se Mva!



R-sisaruksista myös Ru on käynyt hakemassa viimeisen serttinsä. Posion ryhmänäyttelyssä Ruulle sertti & ROP! Ru on upeassa kunnossa ja sai suhteellisen tiukalta tuomarilta Juha Putkoselta hienon arvostelun.
Ru on myös kunnostautunut mejä kokeessa napaten ensimmäisen VOI1-tuloksen ja samalla ekan kiinnityksen Suomen jäljestämisvalionarvoon! Onnea!


J-pentueesta kehiin ehtivät Stanley ja Nuri. UM ja Stanley kävivät sekä Virossa että Latviassa, joista molemmista sertit ja valionarvot! Onnea! 



Velipoika Nuri kävi alkukesästä Suomussalmen ryhmänäyttelyssä hakemassa lähinnä kokemusta näyttelyhulinasta. Vielä kovin keskeneräiselle Nurille Harry Tastin arvostelussa avo EH1. Nuri kävi keväällä myös luonnetestissä, jossa poika todettiin avoimeksi, ystävälliseksi ja erittäin vilkkaaksi nuoreksi herraksi, jolla on kivasti taistelutahtoa. Loppupisteet 140p +++ laukausvarma.



Heinäkuun vikaa viedään ja se ois hei hei heinäkuu, ei tule ikävä! En tykkää helteistä enkä mäkäräisistä ja itikoista mitä heinäkuussa on riittänyt tänä vuonna. Syyskesää kohti mennään, hyvillä mielin.

Ei kommentteja: