keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Herkko-sukat


Herkko- koirankarvasukat

Monia vuosia keräilin talteen koirieni kampausvillat, en aivan niitä likaisempia kasoja mutta laatikollisen 'puhtaampaa' pohjavillaa ja karkeampaa päällyskarvaa. Tarkoituksena oli lähettää ne kehräämöön jalostettavaksi ja kutoa sitten briardinkarvasukat saamistani valmiista lankavyyhdeistä. Kunnes monien muuttojen yhteydessä kyllästyin koirankarvalaatikoihin komeroissa ja heitin karvat kesäiseen nuotioon! :-/ Joten se siitä haaveesta...

Tänään Kusti polki eli posti kuljetti minulle iloisen yllätyksen! Pääkkösen Riitta lähetti minulle pehmeän paketin - villasukat! Eikä todellakaan mitkään tavalliset villasukat vaan ihka aidot Herkon karvasukat! Olen ymmärtänyt että koirankarvaan lisätään sekaan lampaanvillaa, jotta siitä saadaan kestävämpi ja paremmin langaksi muokattavampi. Näissä sukissa on kantapää kudottu tavallisella villalangalla juuri kestävyyden takia.
Ihanan lämpimät ovat villatöppöset a'la Herkko! ja aivan fawnin briardin väriset - lämpimän ruskeat.
KIITOS miljoonasti Riitta ja Herkko - unohtamatta sukkapuikoissa ahkeroinutta Riitan äitiä! Terveiset Sotkamoon!

Pitäisköhän taas aloittaa karvan keräily..again! :-) Vois tulla mielenkiintoisia värejä tästä minun sekavärisestä kolmikosta! :-D


Rasta sai olla sukkamallina!

Tästä kaikki on lähtöisin - Chaccado Beso Doble eli Herkko
kuva: Minna Tikkanen
Komea Herkko komeineen turkkeineen
kuva: Minna Tikkanen

7 kommenttia:

Minna Tee kirjoitti...

Hih... Hauskaa! Herkko-sukat... :-)Muistelen kuulleeni Riitalta, että "lähdemateriaalia" on kertynyt aika kiitettävästi... :-)

Anna-Leena kirjoitti...

No kyllä nyt kelpaa :)
Meki keräsimmä Pessin pentukarvaa. Huovutin sitten siitä ja oranssiksi värjätystä lampaanvillasta Satule rastan ( siis tukkapötkön, en sinun koiraa heke heke) päähän :D

Kohta saa taas kerätä vähän toiselaista pentukarvaa ;) JEE

Minnis kirjoitti...

Ihanat Herkko-sukat! :D Mulla on yksi täyteen sullottu paperikassillinen koirankarvaa odottamassa sitä päivää, kun saisi aikaiseksi & raskisi kehräyttää sen langaksi. Ja värissä tosiaan löytyy, sillä siellä on mustan lisäksi niin Malin valkoista ja harmaata kuin Napin fawniakin karvaa. :)

Ja onnittelut vielä Sallin jo toisesta ALO1-tuloksesta! Ei muuta kuin kolmatta putkeen!

Raisa kirjoitti...

Ei siis mitkään PÄSSIN PÖKKIMÄT sukat!

Sari ,pojat & Saga kirjoitti...

Minulla samanlaiset Herkkosukat :) ja lämpimät ovat!

Susku ja pojat kirjoitti...

Wau, aidot Herkko-sukat! Kyllä nyt kelpaa, kun ei tarvi palella. Pitäisköhän munkin ruveta keräämään karvaa, että saisin Wiltsu-Bode -sukat tai jotain lämmintä :-)

Karo kirjoitti...

Oi ei, ihanat sukat! Meillä täällä juuri furmisteltiin kasa villaa kahdesta briardista ja nyt sitten eikun etsimään joku joka niille keksisi käyttöä. :)

Terkkuja sinne pohjoiseen!