lauantai 5. lokakuuta 2024

Iloisia onnistumisia

Tämän vuoden tavoitteena oli saada Pepsille koulari voittajajäljeltä ja se me saatiin!
Ensimmäinen kokeilu oli elokuussa rotumestiksissä Harjavallassa mutta siellä koe päättyi keskeyttämiseen jäljen jälkeen. Pepsi oli kipeä ja vaisu ja lopulta oksensi auton peräkonttiin. Koe alkoi aamulla jäljellä ja jälki sinällään kulki suht hyvin. Yksi välikeppi jäi, mutta tosi hidasta ja väsynyttä Pepsin jäljestys oli koko ajan. Käytimme 1,5km jälkeen lähes koko 40min. Normaalisti Pepsi jäljestää VOI-jäljen n. 30 minuutissa. 
Tosi mukava oli käydä rotumestiksissä pitkästä aikaa ja Harjavallan puitteet ja järjestelyt olivat huippuja!


Riina ja Ohmi osallistuivat rotumestiksissä VOI-hakuun ja saivat kuin saivatkin 227p 3-tulos ja HK3 & RM1 😍 Mahtavaa! Onnea vielä kerran!


Kotona Pepsin reenit jatkuivat ja saimme paikan oman kerhon (Rovaniemen palveluskoirakerhon) kauden viimeisiin jälkikokeisiin. Siellä Pepsi teki tasaisen varmaa työtä jokaisella osa-alueella. Aamu alkoi jäljellä, janalla takajälki ja vähän epävarma jäljennosto mutta sitten lähti jälki kulkemaan ja kaikki kepit nousivat. Jäljeltä pisteitä 163. Esineruutu on meidän surkeinta osaamista. Vähän nihkeällä työskentelyllä esineitä nousi 3/4 ja pisteitä 21p. Tottis oli iltapäivällä Tassuvaaran kentällä. Me teimme B-tottiksen ja virkamiestyyliin Pepsi suoritti liikkeet muutamalla virheellä. Tottiksesta 84p. 
Meille loppusaldona 268p 2-tulos JK3 2.sija. Hyvä me ! Hyvä Pepsi! 😍


Pepsin kans on nyt tehty luokat läpi JK1-3 ja eläkepäivät koittaa. Pepsi on 8-vuotias veteraani ja ensi vuonna jo 9-vuotias..pk-ura ei jatku enään vaan keskitymme rallytokon alempiin luokkiin ja näyttelyissä vetskukehiin. 

Rovaniemen kokeessa oli toinenkin Boreabrie. Terhi sai Sopulle alojälki paikan ja starttasi siis ensimmäisen kerran pk-kokeessa. Kokeessa Sopun isoin pistemenetys oli 6.kepin jättäminen metsään. Alueella oli paljon poroja ja poronjälkiä ja niihin sekosi Sopukin lopulta. Jäljeltä 126p. Esineruudussa Sopu on vauhdikas ja nostikin tarvittavat kaksi esinettä 2,5 minuutissa. Työskentelypisteitä lähti esineiden luovutuksesta (pudotti) 27p. Sopu teki myös B-tottiksen ja suoritti liikkeet kivalla ilmeellä ja draivilla. Tottiksesta 87p. Sopun ja Terhin saldo oli 240p 2-tulos JK1 1.sija. ONNEA!! 😍


Tämän vuoden pk-kokeet tais olla tässä minun kasvattien osalta. Ensi vuonna uudella innolla ehkäpä jo nuorison (P-pentujen ) kanssa!