sunnuntai 23. elokuuta 2009

Treeniä

Koulujen aloitusviikon hektiseen työrytmiin olen yrittänyt mahduttaa muutamia treenihetkiä koirienkin kanssa. Viime viikonloppuna saimme ison hakutreeniryhmän kasaan ja kahdeksan koiran ja kuuden ohjaajan voimin treenasimme hakua Käkivaaran radalla.

Sallin kanssa olen siirtynyt suorapalkkauksesta irtorulliin, mikä ei ole tuottanut ongelmaa - Sallihan oppi rullailmaisun alkeet jo viime vuonna Rovaniemellä. Välillä vain haimme vauhtia ja motivaatiota iloisilla suorapalkoilla. Uskoisin että muutaman irtorullaharjoituksen (muistutuksen) jälkeen Salli olis valmis siirtymään kiintorullaan. Joskus itseäni mietityttää haussa eteneminen - omat kokemukseni lajista ovat loppujen lopuksi vähäiset ja rullalla ilmaisevan koiran kanssa saa olla 'varovainen' ettei etene liian vauhdikkaasti..toisaalta paikalla junnaamallakaan ei edistytä..täytyy varmaan jatkossa enemmän konsultoida kokeneempia hakuohjaajia ja kouluttajia.

Hakutreenien ohella olemme Raisan ja nahkojen kanssa ottaneet tokotreenejä pariinkin otteeseen. Tänään mukana olivat myös Jenni ja Miro, jotka kisaavat jo voivoi-luokassa! :-) Oikein hyvää on tehnyt Rastalle nämä yhteistreenit liikkurin kera, on opittava kuuntelemaan ja säilyttämään kontakti vaikka liikkuri hyörii vieressä tai joku kolmas virittelee koiraa kentän laidalla. Perusliikkeet sujuvat hyvin mutta viretila voisi olla huomattavasti parempi, palkkaamattomuus tahtoo latistaa Rastaa ja liikkeiden ketjutusta ja välipalkkoja narupallolla tai vetolelulla on edelleen jatkettava. Sallin kanssa tottiksen ongelmat on tyystin erilaiset, se häärää ja hyörii eikä millään meinaa pysyä nahoissaan. Tottista olisi treenattava paljon enemmän, itseasiassa joka päivä! Pitäisi jaksaa rutistaa tälle syksylle vielä kunnon tottistreeniputki...pitäisi ja pitäisi..:-/

Ohessa vielä hakutreenikuvia meidän porukasta - kiitos Raisalle kuvista!


Raisa lähettää Oonaa...


Jonna ja Kii


"Ukko" - Salli keskilinjalla


Rullan kanssa tultiin..


Pessikin etsi ukkoja - eiku akkoja! :-D

Miro-perro on löytänyt 'uhrin'


Miro partioi Käkivaaran komeissa maisemissa
Espanjanvesikoira Miro on omistaja/ohjaaja Jennin kanssa suorittanut Pelastuskoiraliiton alaisista kokeista maastoetsinnän peruskokeen päivä - ja pimeäosuuden. Miron ja Jennin työskentelytapa on mulle täysin uutta, alueen partiointia ja uhrien etsimistä ohjaaja-koira tiimiinä. Hienosti Miro ilmaisee rullalla ja näytölle lähdetään liinaan kiinnitettynä, sinällään hyvin samanlainen ilmaisu kuin Palveluskoiraliiton säännöissä.
Ensi viikolla taas hakutreeneihin, jossain välissä olis ehdittävä jälkeäkin treenimään..plääh..miksei aina voi olla loma!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on ollut ah, niin luonnonlahjakkaan (aina oma koira paras koira, miten niin?) Pipatsun kanssa tosi mukavia treenejä. Ollan oltu pari kertaa hakutreeneissä ja su iltana Minnan ja Sepon jälkiopissa. Eka jälki metsään Minnan tallamaamana. Hyvin se vetää. :)
t. Outi

Satu kirjoitti...

Joo Pessi on kyllä nähnyt enemmän hienoja maisemia kuin moni koira vanhempanakaan :) Nyt se on jo hoksannu että silloin kun rinkat on selässä, kannattaa kävellä rauhallisesti meidän perässä polkua pitkin eikä kuluttaa energiaa juoksemiseen, tosi hienosti käveli koko reissun nimittäin. Minä puksuttelin aamujunalla Tampereella. Ajattelin tulla viikonlopuks takaisin pohjoiseen kun eihän täällä muka ole edes mitään tekemistä taas kun Pessikin jäi Sieppiin.