maanantai 21. syyskuuta 2009

Ruskan rippeitä



Suunniteltu patikointireissu tunturiin ei ole vielä toteutunut ja uhkaavasti näyttää ettei toteudukaan. Viikonloput ovat olleet kiireisiä, puhumattakaan työntäytteisistä viikoista...oma olokaan ei aina ole ollut kehuttava, syysflunssa on iskenyt minuunkin :-(

Tänään oli kuitenkin niin kaunis ja aurinkoinen syyspäivä että nappasin digipokkarini taskuun ja lompsin koirien kanssa kuvaamaan kaunista kotiseutuani. Ihan vaan huomatakseni ettei tarvitse lähteä 'merta edemmäs kalaan' saadakseen kuvata koiria kauniissa maisemassa - siihen riittää ihan kotikutoinen Sieppijärvi! Eikä ole turistimassoja joka puolella eikä koirien kiinnipitopakkoa - kuten tunturissa...

Kovin kaunis ruskanloisto täällä ei ole, syksy on ollut lämmin ja pakkaset puuttuvat kokonaan. Maaruskan loistokasta punaista ei juurikaan näe! Jonkin verran sitä oli nähtävissä korkealla eli Käkivaarassa, jonne teimme tänään yhdistetyn puolukka/päivälenkkireissun. Koiria on aina vaan hankalampi saada asettumaan kuvattavaksi, korvat poskilla tai muuten pää riipuksissa -tyyliin ei olla kovin kuvauksellisia. Eniten minua riepoo tuo vanha digipokkari, jonka tehot ei enään tyydytä - TAHTOO DIGIJÄRKKÄRIN!! Noh, sen olen jo luvannut itselleni joulupukin konttiin :-)

Koiria olen treeenaillut epäsäännöllisen säännöllisesti, yritän tsempata ja tehdä paljon maastohommia ennen lumien tuloa. Tosin jäljen suhteen motivaatio alkaa olla minimissä koska koepaikkaa ei ole syksyn kokeista itselleni (Sallille) lohjennut. Toisaalta taitaa olla vaan parempikin odottaa kevättä ja tuoreita kevätmetsiä, Sallin häiriöherkkyys tulee liian hyvin esille näissä syksyn maastoissa, on marjanpoimijoita, linnustajia, sienestäjiä ja kohtapuolin hirvimiehiä tutkapantakoirineen ja siellä seassa Salli viuhtomassa epätoivoisen ohjaajan kera...Tottista onneksi voidaan treenailla pitkin syksyä ja koko ensi talvi Pellon Rohkihallissa.

Hakua olemme ottaneet kerran viikossa ja siinä päässeet vaiheeseen umpipiilot! Piilojen rakentamiseen saimme värvättyä innokkaan majanrakentajan - Topin 12v! Katotaan mimmosen 'majan' Topi meille nikkaroi..kuvaaineistoa tiedossa myöhemmin..

Tässä kuvasatoa tältä päivältä - kuvattu Sieppijärven 'molemmin' puolin.


Filpan rinteessä

Poseerausta, kerrankin suht kivoilla ilmeillä..

Pikkulikat kanervikossa

Puolukassa Käkivaaran rinteessä

4 kommenttia:

Tara,Momo+Pätkis kirjoitti...

Ihan uskomattomia nuo teidän maisemat! Ruskaa tai ei, niin tuollaisia maisemia olisi kiva itsekin ihailla lenkin varrella.

Hyvää syksynjatkoa koko porukalle!

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi! Onpa aivan ihania maisemakuveja! Ja kuule... annanpa sulle pienen kameravinkin. Digijärkkäri ei aina ole välttämättä se paras vaihtoehto... Etenkään, jos ei oikein tunne järjestelmäkameran sielunelämää... Mutta pistäpä harkintaan Canonin G10! Meille hankittiin semmoinen tänne töihin ja sanoisinpa, että suhteellisen hyvä hinta-laatusuhde! Huomattavasti digijärkkäriä halvempi, mutta ihan mukavasti ominaisuuksia. Ja helppokäyttöinen! Yhtä helppo kuin pokkari. Eli semmoinen pokkarin ja järkkärin välimuoto. Vois sopia sullekin!!!
Terkuin, Minna Tee

Hippijengi kirjoitti...

Kiitos - syksy jatkuu treenien merkeissä toistaiseksi.
Tikkaselle - minun kolleega joka harrastaa digikuvausta suositteli mulle juuri tuota samaa Canonin G10:iä!!
Pitää vissiin tutustua tarkemmin ja harkita ihan tosissaan.

Satu kirjoitti...

Heippa! Juu ei ollut kyllä nyt niin nätti ruska mitä näin viime syksynä mutta lämmintä kyllä! Me täällä Tampereella uusien tuulien kanssa ja kovasti nyt taas treenamme arkijuttuja ja hyvältä alku näyttää tuon rähisijän kanssa! Ei vielä yhtään ole päässyt pöhisemään mitään kun kävelemme vain reippaasti eteenpäin ja minä yritän luottaa itseeni ;)

Toivottavasti ehdit vielä retkeilemään vaikka töitä onkin paljon! Me tulemme koko ensi viikoksi pohjoiseen ja ke-su tulee Pessin kasvattaja kahden koiransa kanssa kylään, olisi kiva jos siihen järkkäisimme jotkut treenit niin näkisi hänkin mitä olemme puuhailleet ja hän voisi olla maalimiehenä myös ja ehkä osallistua omian koiriensa kanssa. Mutta kuullaan siitä myöhemmin!