lauantai 28. marraskuuta 2009

Sininen hämärä


Minun joulu on sininen. Lapsena se oli tietysti pukinpunainen mutta nyt ehdottomasti sininen. Tämä marras-joulukuun aika on kaikkein pimeintä aikaa näillä leveyksillä, aurinko näyttäytyy vain hetken aikaa välähdyksinä puiden latvustoissa ja arkisina työviikkoina et ehdi huomioida sitäkään vähäistä hetkeä.

Vuosi vuodelta olen oppinut enemmän pitämään tästäkin ajasta - ihanasta sinisestä hämärästä. Valoa on vähän ja hämärä 'leijailee' iltapäivän viimeisinä tunteina puiden takaa ja vaarojen laitamilta saaden aikaan taianomaisen sinisen hetken. Toki tämä sinisyys ei tule esille jos maassa ei ole lunta, onneksi sitä on meillä riittänyt lokakuun alkupäivistä lähtien.

Koiralauman kanssa olen jo muutamaan otteeseen kaivanut sukset varastosta ja hiihdellyt pikku lenkin järvenrannan tuntumassa. Jäälle olemme uskaltautuneet muutaman rohkean kelkkamiehen perässä, tosin ihan siinä rannan tuntumassa..uhkarohkea ei saa olla!

Sininen hetki jäällä
Kummityttöni Suvin joululevy on saanut tämmöisen 'vähemmän jouluihmisenkin' tunteet pintaan ja toki joulutunnelmaan pääsemistä auttaa koulun alkava joulutohina. Oma luokkani (6.luokka) sai esitettäväksi koulun joulujuhlassa jouluevankeliumin, joten jälleen on kaivettava esille Raamatusta Luukkaan evankeliumin luku 2. " Ja tapahtui niinä päivinä että keisari Augustukselta kävi käsky..." Niin nostalgista..vai mitä. Tosin meidän luokan pojat uhkuivat intoa esittää juhlan kevennyksenä rap-versio Petteri Punakuonosta..hmm..saas nähdä mikä show siitä tulekaan! :-D

Viimeaikaisiin keleihin sopisi kyllä parhaiten Juicen 'Sika' -biisistä pätkä "Jouluruuhkassa ihminen sokkona ryntää kadulla adventtisohjoa kyntää" - sen verran sohjoiset ja märät ovat kelit olleet. Toisaalta tällä hetkellä, ensimmäisen adventin kunniaksi, meillä sataa taas puhdasta uutta lunta. Ihanaa!


Sininen on Suvinkin joulu

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Nähdään lauantaina messarissa, jos vaan olet vielä tulossa, täytyy tulla ettiin ja kurkkin sua sieltä jostakin briard-kehän kulmilta mikäli vain ehdin kun itselläkin on niin paljon kaikkea mielenkiintoista katseltavaa siellä!

Satu kirjoitti...

Aah, harmi ettet pääse mutta josko joululomalla törmäiltäis, joskus viikon päästä meinasin ajella sinne pohjoiseen joulun viettoon ja sitten pysynkin siellä varmaan vähän pidempään. Voitais vaikka käydä lenkillä yhes tms, nyt kun on näin pimeää niin on vaikea keksiä Pessille tekemistä että se väsyis oikeasti, pelkkä kävely ei oikein riitä. Sen sijaan naisten miellyttäminen vaatis jo paljon enemmän väsyttävää aivotoimintaa :)

Ostin eilen uuden auton, citroen C5 farmarin. Nyt on Pessillä makoisat oltavat kun on tilaa köllötellä takaosassa! Mutta palaillaan! Koita jaksaa vielä viimeiset rutistukset töissä ennen lomaa!

Satu kirjoitti...

Pitäiskö meidän varata ens vuodelle se hallivuoro mistä oli vähän puhetta? Mä jo kattelin koekalentereita josko kokeiltais käydä BH-kokeessa kesällä...sitä ennen varmaan startataan mekin parissa tokokokeessa. Toko näyttää jo suht hyvältä vaikka ei olla kyllä paljo taas treenattu täällä etelässä.