lauantai 6. helmikuuta 2010

Tokodebyytti


Salli ja ohjastaja palkintoineen
Talven tokokokeisiin oli tarkoitus ilmoitella molempia plikkoja ja alkuperäinen suunnitelma oli kahlata Rastan kanssa se vika (toivottavasti!!) aloykkönen heti ekasta kokeesta Kemijärvellä. Rastan tekaistua juoksunsa vaihdoin koiran Salli-mölliin, jolle en ole kauheasti edes tokoliikkeitä opettanut. Etukäteen tiesin että tuomari (Allu) on kiltti ja löysä eikä välttis kauheasti rango meidän selkeistä virheistä eli seuraamisen poikittamisesta ja edistämisestä, perusasennot on vinoja ja ja ..
Salli teki hyvän sarjan vaikka ihan kympillä en tyytyväinen olekaan. Seuraamiset oli huonoja, en vain osaa/löydä Sallille sopivaa moodia kokeeseen - tokossa en uskalla kauheasti nostaa patukalla tai pallolla ja puolestaan matalassa vietissä Salli alkaa helposti himmailemaan ja ennakoimaan. Tosin olen kisannut Sallin kanssa niin vähän että jospa se tästä kisakokemuksen myötä oikea moodi löytyis!

Tänään meidän sarja näytti tältä:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 9 (vinot perusasennot ja liian edessä)
Seuraaminen taluttimetta 9,5 (samat virheet, hieman parempi)
Maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Seisominen 10
Estehyppy 10 (Jeee!!)
Kokonaisvaikutus 10

yht. 196p 1.tulos KP sij. 1/8.

Kemijärvellä on kyllä mahtavat puitteet kisata. Lämmin urheiluhalli, jossa on ns. käytävämatot tokokehässä. Turhaan eivät kokeet ole saaneet lisänimeä 'villasukkatokot' - itsekin menin kehään sukkasillani! :-)
Koillis-Lapin kennelkerho on aikoinaan anoessaan urheiluhallista 'vuoroa', pyytänyt erikoislääkärin lausunnon siitä ettei pari kolme koiratapahtumaa (mm toko ja ryhmänäyttelyjä) vuosittain aiheuta allergikoille oireita. Halli siivotaan perusteellisesti tapahtumien jälkeen ja uskallan väittää että paremmin putsattu ja pölytön se on koirien ja koiraihmisten jäljiltä kuin ennen tapahtumia...
Sitäpaitsi Kemijärvellä on aina mahtavat palkinnot, tavanomaisten (sinallään hienojen) pokaalien ja ruusukkeiden lisäksi jaossa on säkeittäin koiranmuonaa, tänä vuonna kerhoa sponssaa Royal Canin.

Talven ajalle meillä on suunnitelmissa vielä muutama tokokoe, pitää arpoa kumman kaa - Täpinä-Salli vai Haihattelija-Rasta! :-)
Lämpimässä hallissa tuli ihan hiki!

9 kommenttia:

Minnis kirjoitti...

Waude mikä tulos! Ihan huippua! Hyvä te! :D

Unknown kirjoitti...

Upeaa, mahtava suoritus!!! Ei ollu teiläkhään turha ajoreissu Kemijärvele! ;) Oikein paljon onnea!! :)

Minna Tee kirjoitti...

Villasukkatokot! Sukkasillaan kehässä! :o Kaikkea sitä kuulee... kun vanhaksi elää ;-P No mutta onneks olkoon, vielä kerran!

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Wautsi, olipas hieno kisakauden avaus! Isot onnittelut!
On teillä kyllä ollut aika hienot puitteet kisatakin. Oikein urheiluhallissa ja sukkasillaan.

Noora & co kirjoitti...

Komea tulos :) Paljon onnea!

Satu kirjoitti...

Olipahan hieno avaus Sallilta! Toivotaan että Torniossa jatkuu sama meininki! Ja jee, mekin täällä tuuletetaan siitä kympin arvoisesta hypystä! :D

Tara,Momo+Pätkis kirjoitti...

Isot onnittelut myös tätä kautta upeasta debyytistä!

Puitteet ja palkinnot kuulostaa kyllä kadehdittavilta...

Satu kirjoitti...

Ai niin ja sehän mun pitikin kysyä että millaisen luoksepäästävyyden Allan teki? Oliko se sellainen mitä ollaan harjoiteltu? Allan kun on aika usein tuomarina, vois taktikoida hänen kokeeseen...jos vaikka olis lempeämpi, ettei ihan pihalle jouduttais heti kättelyssä vaikka tuo oliskin epävarma siinä tilanteessa...

Tai sitten siirrän koko koemietintää suosiolla vuodella eteenpäin

Susku ja pojat kirjoitti...

Wau! Upea kisa teillä, onnittelut!