lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kesän näytelmiä


kuva: Minna Saarimaa

Pohjoisen perinteiset kesänäyttelyt on käytynä eikä yhtään hassummilla tuloksilla. Juhannusnäyttelyssä meiltä oli kehässä vain vanha muori Gibbon, joka sai lievän ontumisen vuoksi evan. Gipin vanha anturahalkeama ei tykännyt yhtään Rovaniemen kehien sepelialustasta.

Heinäkuussa on perinteisesti Oulun kaksipäiväiset Inttinäytelmät ja sinne suuntasimme puolestaan Rastan kanssa ihan molempina päivinä.
Rastan pohjavillat on hukkateillä tai oikeastaan Sieppijärvessä! Sen verran paljon on uitu ja polskittu tänä kesänä - uikkareissa tietenkin tuumii niukkaturkkinen sveduneitomme. Todella tyytyväinen olen viikonlopun saldoon. Lauantaina Hassi Assenmacherin kehässä avo ERI2 PN3 ja vika sertti! Sunnuntaina pyörähdettiin portugalilaisen Diego Ramalhon kehässä tuloksella avo ERI1 PN2 VACA joka vahvistuu CACIBiksi! Kiitokset handlereille Sirulle ja Merjalle! Rastan osalta kesän näyttelytavoitteet jopa ylittyivät!

Rasta lauantain kehässä Sirun kanssa

Ja sunnuntaina Merjan kanssa
kuvat: Minna Saarimaa

Kemin KR näyttelyyn ilmoitin muorin vetskuihin ja Sallin käyttöluokkaan. Raisan kanssa treenasimme viikolla Sallin esiintymistä ja pikkuhiljaa Sallikin suostui kunnolla liikkumaan 'vieraan' handlerin kanssa. Varsinaisesti Raisa ei ole mikään vieras Salkille mutta kuten kaikki minun koirat - kovasti minun perään ja haluton liikkumaan poispäin minusta. Kemin aikatauluista huomasimme nahkacollieiden ja briardien menevän aikalailla päällekkäin joten riskinä oli ettei Raisa ehdi esittämään minun koiria. Onneksi ehti juuri ja juuri ja sai viedä Sallin kehään. Gibbonin saimme verryteltyä Jennan (veljentyttö ja minun apukätenä Kemissä) suht hyvälle mallille mutta jätimme kuitenkin handlauskiireiden vuoksi kokonaan pois kehästä.

Käyttöluokassa Salli sai kuin saikin romanialaiselta tuomarilta Robert Bambachilta ERIn ja sijoittui vielä PN-luokassa toiseksi saaden varasertin! Hih, eikä arvosteluun kirjattu mitään väristä, meidän kompastuskivestä... :-)
Ruusukkeiden kera :-)
Suomen Briard ry:n jalostustoimikunnan ohjesäännön mukaan jalostushyväksyntään yksilöltä vaaditaan kolme laatuarvostelua yli 15kk ikäisenä ja Sallilla on nyt vasta kaksi...ei auta kuin katella tälle syksylle tai ensi talvelle vielä yksi näytelmä jottei tule keväällä paniikki jos ja kun Sallin pentusuunnitelmat etenevät ja toteutuvat..
Toki pentueen voi toteuttaa ilman jalostushyväksyntääkin, mutta silloin pentue ei pääse yhdistyksen pentuvälitykseen, mitä itse pidän tärkeänä.

Heinäkuu vetelee viimeisiään ja pikkulikoilla, Rastalla ja Sallilla, juoksut lähestyvät..ilmassa on jo hormoonien aiheuttamaa sähköä ja lenkillä ei kaksikolta vauhtia puutu. Kovasti on suunnitelmissa treeniä treenin perään jotta eivät ihan unohdu pelkkiä tienvarsia merkkailemaan.

Salli ja palkka - Riitalta ja Herkolta saatu 'Rutkula-jäniksenraato'!
Kiitos Riitta & Hercules!...voi tätä piippausta...

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Varsin erinomaisesti meni teidän näyttelykesä! Hieno juttu!