sunnuntai 12. syyskuuta 2010

BH onnitteluja!



Meidän treeniporukassa on enimmäkseen tosi nuoria koiria joiden kanssa on pitkin kesää reenailtu käyttäytymiskokeen tottisosuutta ja kerran jopa kaupunkiosuutta, tosin ei kaupungissa vaan ihan Kolari-cityn 'kauppakeskuksessa' (pitäen sisällään Salen, alkon ja Wood Jewelin) ;-)
Eilen oli sitten märkäkorvien aika astua pk-kokeiden maailmaan. Rovaniemellä oli käyttäytymiskoe ja iso koe olikin - mukaan oli ilmoittautunut 18 koirakkoa! Raisa ja Kamu, jo varttuneempi colliepoika, olivat vuorossa heti ekassa parissa ja hienosti Kamu jaksoi vetää pitkät seuraamiskaaviot eikä paikallamakuu tuottanut sekään ongelmaa - piece of cake! Tottiksen jälkeen koirakot saivat heti suunnata kaupunkiosuuteen ja pian oli Kamulla etuliite BH tienattuna! Jihaa!!


Kamu henkilöryhmässä

Keskipäivän tienoilla vuorossa olivat valkkari Pessi ja Satu. Nuorella Pessillä on jo tokokokeita alla hienoilla suorituksilla joten osasin odottaa hyväksyttyä tottisosuutta. Tänään Pessi esitti, väsyneenäkin, hallitsevansa kuviot eikä paikallamakuuta häiritsemään tullut oravakaan saanut pilattua suoritusta. Pessi käyttäytyi koko kokeen ajan moitteettomasti sekä kentällä että kaupungissa ja niinhän oli eka titteli taskussa! Satu on tehnyt Pessin kanssa kovasti töitä sosiaalistamisen suhteen, vielä talvella oli Pessi sitä mieltä ettei vieraiden tartte lähestyä saatikka tulla käpälöimään. Tänä päivänä hihnan päässä on ihan eri koira, itseluottamusta on tullut kahmalokaupalla lisää eikä sosiaaliset tilanteet olekaan niin ahdistavia.


Tottisosuus hyväksytty!

Viimeisenä vuorossa oli Oona nahka, 2,5 v tytskä, jonka jo etukäteen tiesimme olevan hieman kesken tottiksen suhteen. Oonalla puuttuu rutiinia ja ajoittain on nähtävissä epävarmuutta monissa tilanteissa. Oona onnistui paikallamakuussa ja kytkettynä seuraamisessa mutta löi sen jälkeen jarrut päälle eikä loput liikkeet enään onnistuneetkaan. Ompulle keikka meni kokemuksen piikkiin ja ensi keväänä uutta matoa koukkuun!


Oona ei meinaa pysyä nahoissaan...

Onnea mahottomasti koko tiimille, olipa kiva ja aurinkoinen koepäivä, joka kruunautui mukavaan illanviettoon juustojen ja viinien kera. Kiitos kaverit!

3 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Hieno päivä! Hieno kokemus! Hyvä me!

Satu kirjoitti...

Niin olikin kiva päivä, varsinkin se rennompi "iltakoeosuus" ;)

Anna-Leena kirjoitti...

Onnea vielä jässiköille :) Oona kyllä kans läpäsee kunhan vain on oikea aika! Kiitos Minna sulle kaikesta. Sinun apu on ollu korvaamaton. Mehän treenattais vielä enski kesänä kaikkia alo-juttuja..tai sitten ei enää ees treenattais :D Toivottavasti sulla riittää intoa vielä pienen risuparranki kanssa ;) tai siis minun!