lauantai 20. elokuuta 2011

Arjen kiireitä


Kouluvuoden pyörähdettyä käyntiin on vapaa-aikaa taas niukemmin ja koirapoloiset joutuvat tyytymään pelkkiin lenkityksiin. Pennut ovat mukana pikkulenkeillä rantatiellä ja reuhkaavat tietenkin tuossa pihalla kaiket ajat kun olen kotosalla. Yöksi otetaan sisälle nukkumaan. Työpäivinä pennut ovat olkkari-keittiö yhdistelmässä jossa olen kompostiverkoin suojannut vaarapaikat, johdot ym. Siltikin sotkua riittää kun palailen iltapäivisin kotiin..*huoh*

Tasja-pennusta ei ole varsinaisen luovutusiän jälkeen tullut kuin pari kyselyä, yhtään tosissaan kiinnostunutta kotiehdokasta ei ole ilmaantunut. Viimeksi syksyllä 2006 J-pennuista kotona temmelsivät Sallin lisäksi Jumpe 14 vk ikään asti ja Saska aina ½ vuotiaaksi asti. Joten eiköhän Tasjallekin se oma ihminen ajan kanssa löydy. Toisaalta elämä on helppoa kun pentuja on kaksi - ne viihtyvät keskenään ulkona tuntikausia painien ja tutkien ympäristöä. Toisaalta työtä on tuplasti kun yrittää opettaa arjen asioita, puhumattakaan koulutuksen alkeista, tottiksen ja jäljen jne. Eikä leimautuminen omaan ihmiseen (minuun) ainakaan helpotu Rillan kohdalla kun sisko pyörii siinä samoissa jaloissa.
Parin-kolmen viikon ajan olen tehnyt iltaisin ruutuja nurmelle ja pellolle, käytän iltaruokaa namina. Nenänkäytön periaate on auennut molemmille ja nyt pitäisi suunnitella jatkoa, lyhyitä suoria kanta-varvas namitettuna-periaatteella. Jälkien tallominen ja reeniminen on kivaa ja helppoakin vielä kun ei tarvitse tehdä pitkiä jälkiä eikä vanhentaa niitä tuntikausia. Lisäksi erinomaiset pellot ovat ihan nurkan takana ja pennut odottavat omaa vuoroaan eteisessä (kiljuen!)

Rilla ruudussa


Tasjan vuoro

Naavakin osaa!

Viikko sitten Naava oli meillä vkl-hoidossa. Hyvin kolmikko toisensa muisti ja alkurätinöiden ja Tasjan dominanssipullistelujen jälkeen trio leikki ja juoksi ja paini keskenään ihan niinkuin ennen 'lapsuudenkodissaan'. Naavakin sai ensikosketuksen jäljen salaisuuksiin nuuskuttelemalla pari ruutua. Jenna on luvannut jatkaa reenejä, eihän sitä koskaan tiedä vaikka vannoutunut agiharrastaja hairahtuisi pk-koulutuksen pariin.. ;)

Naava 10vk

Kolmikko lepää..

Naavan ja Tasjan nenut

Pian on pennuilla 12 vk täynnä ja ensimmäiset rokotukset odottavat - onneksi! Parvorokotteen osalta osalle pennuista on ohjelma jo aloitettu mutta ainakin omat maalaiseni ovat täysin emän antaman suojan varassa. Vieraita koiria en ole meille päästänyt eikä varmaan päästetäkään koko syksynä ja aika varovainen olen ollut ylipäänsäkin, pentujen sosiaalistamisreenit remmikäyttäytymisineen ovat jääneet vähemmälle eikä meitä ole ihmisten ilmoilla paljon näkynyt. Toivotaan että syksyn pakkaset hillitsevät pöpöjen ja virusten leviämistä.

Sadepäivänä ulkosaunan alla hiekassa 'kuorrutettuja' pentuja..

Ei kommentteja: