sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Briardinpentu etsii omaa kotia

Kesän pentueesta omaa kotiaan etsii edelleen Tasja - Boreabrie Shastamir. Tasja on vilkas 4-kuukautinen briardinpentu, se suhtautuu rohkeasti uusiin asioihin ja tutustuu häntä heiluen vieraisiin ihmisiin.
Tasjan peruskoulutus on aloitettu, opettelemme hihnassa kävelyä ja ohittamista sekä totuttelemme liikenteeseen. Tasjalle on aloitettu tottiksen perusteet, seuraamista imuttamalla namilla, maahanmenoa, paikalla oloa ja perusasentoa ja kontaktia.

Maastolajeista on aloitettu jäljellä, aluksi ruuduilla nurmella ja edelleen suorilla pellolla. Jäljellä edistyminen on ollut vaihtelevaa, välillä vauhtia on liikaa ja olemme palanneet helpompiin harjoituksiin. Haussa Tasja on omimmillaan, se irtoaa reippaasti maalimiehille ja on etsiessään itsenäinen.
Tasjalla on erinomainen ruokahalu ja valtaisaa ahneutta on helppo hyödyntää koulutuksessa.
Ulkomuodon osalta lähtökohdat ovat kunnossa. Tasjalla on tummat silmät ja kannukset ok. Hampaat ovat vaihtumassa ja purenta tällä hetkellä normaali.
Tasja on kaksi kertaa rokotettu ja useaan kertaan madotettu. Seuraavat rokotukset normaalisti 1-vuotiaana.


Tasja lokakuussa reenien jälkeen

Tasjan tulee yhdistelmästä, joka on Suomen Briard ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä ja vanhemmilla on luonnenäyttöä. Isä Jolibumerang Beyko "Peikko" on luonnetestattu 210p ja emä BH Zhamanen Jisiida "Senna" on uusintaluonnetestattu syyskuussa 2011 tuloksella 140p. (Sennan testistä voit lukea edellisestä blogimerkinnästä).
Molemmat vanhemmat ovat lonkiltaan, kyynäriltään ja silmistään terveitä ja tulevat pentueista joissa on paljon terveeksi tutkittuja sisaruksia.

Isä: Jolibumerang Beyko 5 -vuotiaana

Emä: BH Zhamanen Jisiida 5-vuotiaana

Tasjalle etsitään ensisijaisesti kotia jossa olisi tarjolla rakkauden ja rajojen lisäksi liikuntaa ja pientä aktiviteettia, ei harrastusvelvoitteita.
Tiedustelut joko soittamalla tai s-postitse. Minna puh. 040 733 5978 minna.uusitalo@pp.inet.fi

Ei kommentteja: