sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Sininen hetki

Erikoisen märkä ja lämmin syksy on vihdoin vaihtumassa talveksi ja varsin erikoisella tavalla - yksi askel eteen ja toinen taakse. Joku päivä voi sataa räntää tai puhdasta vettä ja seuraavana päivänä lähes -20'c pakkasta! Kuten tänään.
Meillä oli tänään hyvät hakureenit Käkivaarassa, jossa onneksi on aina lähes 10 astetta lauhempaa kuin täällä alamaissa. Pennuille parin viikon tauko oli tehnyt hyvää - oppimista tapahtuu reeniatauon aikanakin, uskottava se on. Nyt otimme pennuille täysin uudella radalla ja lumihuntuisessa metsässä neljä pistoa/ukkoa ja hienosti irtosivat ilman haamuapuja. Tosin maalimiesten 'katoamisen' alueelle ne näkivät ja samalla vahvistui mitä ollaankaan menossa tekemään. Molempia penskoja kiinnosti kovasti metsässä risteilevät porojen hajut, onneksi pelkät jäljet poronpapanoineen. Itse tokka pyöri alempana Järvirovan pelloilla.

porokoiria?

Reenejä ennen Ansku kuvasi pentuja Toivolan pelloilla ja pihalla. Aurinko ei näyttäytynyt joten kuvista tuli tähän aikaan tyypillisiä sinisen sävyisiä. Olkoon nämä pentujen puolivuotiskuvat, täyttävät viikon päästä 6kk.
Sen verran innostuneita olemme reeniporukan kanssa hausta että tuskin maltamme talvitauolle asettua..vähäisen lumipeitteen vuoksi metsät ovat vielä helposti kuljettavia joten eiköhän vielä muutamat reenit saada kasaan. Eikä näitä karvatöppösiä edes pakkaset hidasta, eikä minuakaan, vesisateiden ja rapakelien jälkeen pakkanen on ihan jees.

Rilla 6kk


Rilla kuuraparta

Tasja hörökorva

Tasja 6kk

Istutaan sitten -Tasja

Kiitos kuvista Ansku!
kuvat(c) Anna-Leena Nordberg

1 kommentti:

Maiju ja Peikko kirjoitti...

Voi kyllä on tytöt suloisia puolivuotiskuvissaan :) Peikolta pusut ja terkut varttuville lapsosilleen!