maanantai 25. kesäkuuta 2012

Keskellä kesää


Viileän ja kolean alkukesän jälkeen on kesä kunnolla päässyt vauhtiin täällä pohjoisessakin. Valitettavasti sen huomaa myös itikoiden ja mäkäräisten määrästä..voi surkeutta, niitä meinaan riittää tänä kesänä. Omasta puolestani en valita, en ole herkkä hyönteisten pistoille mutta koiraparat säälittää. Vaikka briardilla on pitkän turkkinsa ansiosta omaa suojaa sääskiä vastaan, niin mäkäräisten puremilta nekään eivät säästy. Mäkärät kaivautuvat turkin alle ja jättävät jälkeensä kutiavia isoja punaisia veriläikkiä.
Monena kesänä olen turvautunut punkkimyrkkyihin, vaikka näillä leveysasteilla ei punkkeja olekaan, ainakaan isommassa määrin. (En ole koskaan omista koiristani löytänyt punkkeja) Tehokkaimmaksi olen kokenut Bayvantic liuoksen, joka punkkien lisäksi tehoaa lentäviin hyönteisiin. Niskaan ja selkään tiputettava liuos on rasvaisen oloista ja tuoreeltaan tuoksahtaa väkevälle. Vaikutusaika on n.1kk. Omat koirani eivät ole ko litkusta mitään sivuvaikutuksia saaneet, ei ole ilmennyt kutinaa eikä pahoinvointia. Turkasen kallista tämä 'myrkytys' on, neljän putkilon pakkaus isoille koirille maksaa lähes 60euroa! :O

Koirien reenaus on jäänyt juhannustohinassa vähälle. Hakuporukan koirissa alkoi olla kennelyskää ja toisilla keskittymistä jälkikokeeseen, joten haku on meillä pikku tauolla. Jälkeä olen tehnyt Rillalle ja Rastalle kolme-neljä kertaa viikossa, mutta nyt alkaa olla jälkipellotkin niin pitkässä heinässä, että hädin tuskin jäljestävää koiraa erottaa heinikosta. Tauon paikka siinäkin, odotamme leikkuupuimureita tai paremminkin paalauskoneita maisemiin. :)

Juhannuksena Naava oli meillä pari päivää hoidossa. Kaupunkilaistyttö nautti täysillä maalaismaisemista, uintiretkistä ja metsälenkeistä. Vauhtia riitti kun siskokset painattivat menemään ja vissiin sitä vauhtia oli liikaakin, koska Naavan anturat alkoivat oireilla sunnuntaina, harmittavasti neiti on tainut periä mummonsa kuivat ja hauraat käpälät ja polkuanturat ovat herkästi 'auki'. Toivotaan että olisi ohi menevä hauraus. Vinkkinä saimme käyttää Nutrolin öljyä sisäisesti ja perinteistä tummelia ulkoisesti. Näitä aijomme kokeilla. Olisi tosi ikävää jos agilitykoiran anturat koituisivat jokakesäiseksi vaivaksi.

Pose rannalla, aurinko meni tosin pilveen ja vei parhaan valon..

Naava laiturilla

Söpöt siskokset <3

Naavan jälkeen meille tulikin herraseuraa alkuviikoksi. Raisa läksi Oonan kans riiustelureissulle ja Kamu pääsi meille hoitoon. Tytöt tykkää, Kamu on ihana poika. :)

Ei kommentteja: