maanantai 3. helmikuuta 2014

Rohkihalli

Herätty on! Nimittäin reenimään! Pakkaset lauhtuivat viimein ja sen myötä reeni-into pomppas sfääreihin. Koirien innolla ei toki ollut määrää, kun ne huomasivat reenirepun pakkaamisen. Sitä en tiedä yhdistääkö Rilla repun nuoruutensa hakureeneihin, joissa reppu oli aina mukana palkkoineen. Todennäköisesti :) ei se kyllä pelkästä tottiksesta noin ilahdu.

Olen monelle harrastajakamulle kehunut meidän reenihallia Pellossa eli Länsirajan kennelkerhon Rohkihallia. On meinaan ihan upea halli tämä. Keinonurmi kumirouheella on pohjana ja talvisin hallin sisälämpötila on sopivat +15'c. Tilaa hallissa on yli 1100 m2 ja lisäksi hulppeat kanttiini, kokous -ja toimistotilat. Lisäksi hallissa on sisävessoja useampi, ei mitään puuceeitä tai bajamajoja.

etuovi

valkoisen sermin takana säilytetään agilitytelineitä


Koiraharrastajien lisäksi halli on päivisin koulujen käytössä, iltaisin ja viikonloppuisin myös sählyporukoiden ja jousiampujien harjoittelupaikkana. Jos tämmönen halli sijaitsisi etelämpänä, esim Oulun seudulla, olisi se piukkaan buukattu pelkästään koirakerhoille ja koiraharrastajille. Täällä ei harrastajamäärät riitä, joten on hyvä vain kun hallia saavat käyttää muutkin, eipä seisoskele tyhjänpanttina.

taukopaikka, vapaita boxejakin on aina tarjolla

Vimeisissä reeneissä otin Rastalle tokon avoliikkeitä. Luoksetulon pysähdys on pantava kuurin alle, mikäli kisaamaan mielin. Luoksetulo on aika kallis liike nollattavaksi tai läpijuoksuksi. Luoksarin pysähdys ja käskyyn nopeasti reagoiminen on ollut meidän kompastuskivi, eikä siinä näköjään auta kuin paljon toistoja ja reilu äänenkäyttö (ohjaajalta).
Muut avoimen luokan liikkeet sujuvat ihan kivasti, ei niillä kymppejä vedellä, mutta ei ole väliksikään.
Rillan reeneissä aiheena oli perusjutut BH:ta ajatellen sekä pari vauhdikasta eteenmenoa. Seuraavalla kerralla ajattelin ottaa työn alle noudot hyppyineen(tokoesteellä) ja agility A-esteen kiipeämistä esineen kanssa. Rohkihallilla ei ole PK-esteitä, joten pitää käyttää mielikuvitusta ja tehdä hauskaa temputtelua tokoesteellä ja agilitytelineillä. Keväällä lumien sulettua alkavat varsinaiset noutoreenit oikeilla PK-esteillä omalla ulkokentällä.


Eteen! - palkka löydetty
ja moponlamput kiiluen kiikutetaan aarretta :)

Jotenkin suunnitelmallisempia pitäisi talven reenien olla, pitänee vissiin tehdä kunnon reeniplääni sinikantiseen ruutuvihkoon. :)
(Kuvat kännykkälaatua huonolla valolla :/)

Ei kommentteja: