lauantai 27. joulukuuta 2014

Hieno vuosi

Sydän täynnä joulua...

Ihana joulu on takana. Siis ihana, minun sanomana, joulusta on aika harvinaista. Vaan oli kyllä silleen leppoisa ja lämmin joulu, vaikka ulkona paukkuivat -30' asteen pakkaset. Sukulaisia, lapsia, koiria, lahjoja ja hyvää ruokaa. Aika monesti meillä joulut ovat tuommoisia, mutta miksiköhän juuri tämä joulu tuntui niin kivalta. En tiedä.
Jouluaattoiltana myöhään koiria lenkittäessäni näin semmoiset elämäni repolaiset taivaalla, ettenpä koskaan muista niin upeita nähneeni. Koska en ole kameranaisia, niin lainaan tähän 'luottokuvaajani' Markus Kiilen revontulikuvan kyseiseltä yöltä.

Kesänkijärvellä, sieltä tunturien takaa ne tulevat...
(c) Markus Kiili

Mukavaa on myös valon lisääntyminen pikkuhiljaa, kukonaskelin kohti kevättä. Jennan ja Naavan kanssa kävimme tänään paukkupakkasissa tunnin lenkin. Lenkin jälkeen kuuman kaakaon siivittämänä suunnittelimme tulevaa koekautta, uutta vuotta ja tulevan kesän näytelmiä ja mahdollisia pennunpalleroisiakin. Sekin on mukavaa, suunnitella ja odottaa kevättä/kesää kisoineen ja kokeineen sekä loppuvuodesta mahdollista huipennusta pennuntuoksuineen.

Vuosi 2014 vetelee viimeisiään ja kyllä on taas kiitoksen paikka kaikille kasvateilleni ja ahkerille ja osaaville omistajille. Suht nuorten, kolmivuotiaiden, koirien kanssa olette saaneet nipun hienoja tuloksia aikaan. Upeaa työtä! Kiitos!

Oma tyttöni täällä kotona, Rilla, avasi pk-koeuransa saavuttamalla BHn ja JK1:sen. Erikoisjäljelle olisimme vielä mielineet loppusyksystä, mutta koepaikkaa ei tipahtanut. Ensi kaudella Rillan kanssa varovaisena tavoitteena JK2:n lisäksi FH1. Näyttelyissä kävimme neljä kertaa, joissa Rilla jokakerta voitti nartut ollen joko ROP tai VSP.  Käyttötuloksen myötä saavutimme Suomen ja Norjan muotovalionarvot. Ensi kesälle nälkää jäi myös näytelmäkehiin, tavoitteena ruotsin sertti ja valioituminen sekä yhden CACIBin myötä pari kansainvälistä muotovalionarvoa. Erikoisnäyttelyn kirjaamme myös kalenteriin ensi kesälle.

Naava ja Jenna tahkosivat agibaanoilla 2-luokassa tyyliin askel eteen toinen taakse. Laji on armoton moiselle kuumakallelle, eikä tulevalle vuodelle uskalleta kauheen paljon agistartteja lupailla. Agilityn perusreeniä uusin opein kylläkin. Naava saalisti tällä kaudella yhden LUVAn huikean nopean sellaisen ja sitten nipun hyllyjä starttivarasteluineen ja kontaktivirheineen :P
Uusi lajikokeilu toko tuotti sensijaan hienoja tuloksia, kolmessa kokeessa upeat ykköset ja TK1 plakkariin! Ensi vuonna jatkuu tokoura tavoitteena TK2 ennen lajin elokuista sääntömuutosta. Naavalle on suunnitteilla myös muutama näyttely, erikoisnäyttely mukaan lukien.

Sinko ja Outi tekivät takuuvarmaa työtä leipälajissaan tokossa. Sinkolle hieno avo ykkönen ja TK2 heti alkukaudesta ja muutama VOI 2 napsahti kauden kuluessa. Tunnari kuntoon -projekti on meneillään ja sen myötä toivottavasti napsahtelis tulevana vuonna VOI ykkösiäkin, tai edes se yksi ;) Kasvattajatäti odottelee parilta myös pk-uran korkkausta ensi kaudella, BH on jo tehtynä. Sinko osaa kyllä ja ohjaaja samoin! (paitsi vois opetella lukemaan karttaa kisamatkoille ajaessa, tai hankkis kunnon navigaattorin) :D

Zelda ja Riina, satakunnan tehokaksikko, tokoili tällä kaudella avoimessa luokassa, saavuttaen nipun komeita ykkösiä ja koulutustunnuksen TK2. Talvella Zelda sai etuliitteekseen BHn ja sitämyötä lippu pk-kokeisiin on jo taskussa. Agilityn koukerot ovat pikkuhiljaa avautumassa ja kisaura jatkunee ensi kaudella. Zeldan tokoilut jatkuvat VOIttajassa ja toiveena olisi myös pk-hakukoekorkkaus...enkä panis hanttiin vaikka muutamaan näytelmäänki Zeppis ilmestyis ;)

Sani on tehnyt historiaa. Se sai omistaja/ohjaaja Sarinsa innostumaan reenaamisesta ja kisaamisesta todenteolla ja lopulta parivaljakko korkkas tokouran menneenä syksynä. Saavutuksena 2 x 3.tulos, 1 x 2.tulos ja hienosti sokerina pohjalla alokasluokan ykköstulos! Ensi kaudelle on tavoitteena TK1 ja varovaisena toiveena ja haaveena myös BH. Hyvä hyvä! Sania nähtäneen myös muutamissa näyttelyissä vuoden edetessä.

Otto ja Tasja toimittivat kultaisen kotikoiranvirkaa uskollisesti ja antaumuksella. Otto pääsi loppuvuodesta kicksparkkailemaan Marjon kanssa ja vauhtia on takuulla riittänyt. Tasjalle puolestaan voisi myöntää uimamaisterin diblomin, sen verran ahkerasti ja suurella intohimolla mökkijärvessä on polskuteltu. Terveiset kaikille.

Kävimme toki loppuvuodesta luonnetesteissä neljän kasvatin voimin. Kovin tasaisia, täyspäisiä briardeja tuntuvat kasvattini olevan. Se ei kylläkään tullut yllätyksenä, jo nämä kolme vuotta koiranelämää ovat osoittaneet miten hienoja, tasapainoisia koiria S-pentueeni kokonaisuudessaan on. Olen niin ylpeä jokaisesta. :)

Ihana joulukuinen valo ja tunnelma.
(c) Rinnemies

Hippijengi toivottaa ihanaa, onnellista uutta vuotta 2015 kaikille blogini lukijoille. 
Ensi vuonna taas jatketaan, reenejä, kisailuja, arjen lenkkeilyä ja bloggailua. :)
Ei kommentteja: