torstai 9. elokuuta 2018

BB-leiri

Kasvattien omistajien kanssa sovittiin jo viime kesäisen treffipäivän jälkeen, että tänä kesänä treffataan vähän pidemmän kaavan mukaan. Toiveissa oli viikonloppuleiri vähän isompien reenien ja tapaamisen merkeissä. Harmittavan vähäiseksi jäi lopulta osallistujien määrä, meitä oli vain neljä tehokasta mimmiä ja 9 koiraa, joista 6 oli kasvattejani. Viime hetken peruuntumisia tuli koirien tai omistajien tapaturmien vuoksi.
Leiripaikaksi valikoitui Vaalan Säräisniemessä sijaitseva Oulujärven lomakylä (leirintäalue), joka oli tuttu paikka monilta aikaisemmilta leireiltä pohjoisen briardien kanssa. Vuokrasimme ns. ison mökin, jonne mahduimme koirinemme kaikki neljä. Ruokahuollosta vastasimme kaikki kimpassa kunhan ensin oli käyty paikallisesssa S-marketissa täyttämässä ostoskassit.
Alueen puitteet on kyllä maastojen osalta koiraleirille erinomaiset. Ympärillä on jäkäläkankaita silmän kantamattomiin ja leirintäalueella tilaa reenailla tottista. Rannalla on monta sataa metriä hiekkabiitsiä, jossa saa uittaa myös koiria.
Ajankohta, elokuun eka vkl, ei ollut paras mahdollinen koiraleirille. Leirintäalueella oli vielä paljon muita matkailijoita, karavaanareita ja mökkeilijöitä. Sovimmekin ensi vuoden leirin vähän myöhäisemmäksi, elo-syyskuun vaihteeseen näillä näkymin.
Leirin pääpaino oli reenata pk-maastolajeja, lähinnä hakua ja metsäjälkeä sekä esineruutua. Iltasella oli tarkoitus ottaa enempi tottista, vaan aika vähäiseksi jäivät tottis ja tokoreenit. Koirat tuntuivat olevan maastoreeneistä melkoisen sippejä ja toisaalta ruuanlaitto ja omistajien 'huolto' vei oman aikansa.
Hakureenit suunniteltiin jokaisen koiran kohdalta etukäteen, näin säästimme aikaa keskilinjalla, kun ei tarttenut pohtia millainen reeni kullekin koiralle tehdään. Riina oli vielä kirjannut suunnitelmat pieneen sinikantiseen vihkoonsa ja sieltä kätevästi lunttasimme kunkin koiran ohjelman. Hakua ehdimme reenata eniten, tosin se myös vie kaikkien aikaa eniten. Lauantaina Ohmi, Zelda, Sinko ja Jäynä tekivät kukin kaksi kierrosta ja minun ja Jennan koirat yhden reenin kukin. Sunnuntaina ennen kotimatkaa reenimme vielä yhdet kierrokset hakua eri radalla kuin lauantaina.
Esineissä saimme perjantai-iltana hyvät yhteisreenit ja lauantai-iltana Outi ja Riina tekivät vielä omilleen esinereenit.
Jälkeä tekivät vain Jäynä ja Pepsi. Jälki lajina on silleen helppo reeniä itsekseen, vaan kylläpä meille ainakin teki hyvää ajaa vieraan tekemä jälki vierailla kepeillä ja täysin uudessa maastossa.
Pepsille Outi teki 500m jäljen muutamalla kulmalla ja lyhyellä n. 10m janalla. Pepsi nosti jäljen huolellisesti oikeaan suuntaan ja eteni kepiltä toiselle kulmat hienosti selvittäen. Jälki ehti vanheta yli 2h, joten olin oikein tyytyväinen Pepsin suoritukseen.

Rilla

Sinko

Zelda

Naava

J-mies työmies

Ohmi

Esineruutu tallottiin suikaleisiin ja koetimme lainailla toistemme esineitä, jotta jokainen koira sais kokemusta vieraista esineistä. Pepsille tein mielikuvaharjoituksella (näki esineen viennin) ekan reenin (hyvä) ja toisessa ilman mielikuvaa (huonompi). Reenin tuloksena päätimme että Pepsille vois ottaa jo valmiita esineitä, siten että aluksi hakisimme esineestä hajun- paluu lähetyslinjalle ja koira töihin. Siinäpä meille plääni loppukesäksi...syksymmällä sitten jo valmiita ilman hajujen hakua 😉
Rilla pääsi pitkästä aikaa hakuilemaan ja etsimään esineitä. Sen osalta leirillä keskityttiin enempi höntsäilemään ja puuhastelemaan, samoin kuin Jennan koirat Naava ja Panda. Rillan kanssa on viime vuodet tehty pelkästään peltojälkeä, mutta ilahtuneena ja vauhdikkaana se työskenteli ukkoja ja esineitä etsien.Tottisreeneissä iso osa kului Ohmin haukuttamisprojektiin, vielä ei kunnon haukkusarjaa saatu järkäleestä ulos mutta sentäs muutama haukku jo irtosi. Tokoilijat tekivät ruutua ja ohjattua noutoa ja me Pepsin kanssa lähinnä seuraamista tyyliin haukulla mielentilan "nostoa", siitä sivulle ja seuraamaan.Ihan selkeesti aika loppui kesken. Olis ollut paljon töitä ja reenimistä tottiksessa monenki koiran osalta, vaan kyllä nuo maastolajit vie niin paljon aikaa. Jos olis ollut enempi jälkireenaajia ja ylipäänsä koirakoita, olis voinut jakaantua kahteen maastoryhmään, hakuun ja jälkeen omat porukat.
Jospa sitten ensi syksynä isommalla porukalla. Toiveissa ja haaveissa olis Rillalle toinen pentue loppuvuodelle/vuodenvaihteeseen joten jospa ens leirilä olis samalla pentutreffit 😍
Kiitos mukavasta leiriviikonlopusta Outi, Riina ja Jenna - tehokkaiden reenien ohessa just parasta on vaan hengailla samanhenkisten tyyppien kanssa saunoen, uiden ja kuohujuomia kilistellen 😜

Ei kommentteja: