torstai 10. tammikuuta 2019

Pennut kasvaa


Loppiaisena Raisa kävi taas kuvaamassa pentuja. Tällä kertaa saimme kivoja kuvia pihalle asetellussa "studiossa". Pieni parvekepöytä sai toimia alustana ja lumiset puut taustana. Hyvää jälkeä tuli,vaikka valo on vielä semmosta kaamosvaloa, siniharmaata sävyltään.

Pennut täyttivät 6vk ja pian koittaa aika ensimmäisten luovutusten (7-8vk ikäisinä). Somessa on ollut keskustelua kissan - ja koiranpentujen luovutusiästä. Kissathan luovutetaan aikaisintaan 12 vk ikäisinä ja koirat 7vk:n. Koirankasvattajilla on tässäkin periaate-eronsa, joitain kääpiörotuja ei mielellään luovuteta ennen 9vk ja vinttikoirakasvattajat vannovat 10-11 vk ikään.
Itse luovutan mielelläni 7-8vk ikäisinä. Joitain yksittäisiä pentuja voin pitää pidempään, jolloin niiden kanssa ehtii ja pystyy touhuamaan yksilöllisesti. Luovutusikäinen koiranpentulauma (ainakin briardi) on semmonen helposti tappeleva, sotkeva ja aika äänekäskin hunnijoukko. Minua kasvattajana suorastaan säälittäis jos niitä pitäis pitää laumana yli tuon 8vk. Paljon enemmän pentu saa siellä omassa kodissaan, yksilöllistä huomiota ja kasvatusta elämään ja arkeen.

Boreabrie Janis Joplin

B.Janis Joplin

Boreabrie Jitterpop

B.Jitterpop

Boreabrie Joyride

B.Joyride

Boreabrie Jappeloup

B.Jappeloup

Pennut on nyt rekattu SKL:oon ja pentue näkyy KoiraNetissä. Kodit ja nimet on valittu, pentutarkit tehty ja sirut pistetty niskaan.
Pennut nimettiin seuraavasti:
Boreabrie Janis Joplin (narttu)
Boreabrie Jappeloup (oranssi uros)
Boreabrie Jitterpop (ruskea uros)
Boreabrie Joyride (sininen uros)

Kaikki kuvat (c) Raisa Hartikainen.
Raisalle isot kiitokset taas yhden pentueen kuvaamisesta.

Ei kommentteja: