lauantai 6. heinäkuuta 2019

Alkukesä hurahti

Nyt kun mennään jo heinäkuuta, on tuo kesän alkupuolisko livahtanut ohitte kuin vahingossa. Meillä se on mennyt reenaillessa tokoa ja maastohommia. Enempikin ois voinu reenata, mutta pellot on olleet jo monta viikkoa niin pitkässä heinässä ettei sinne ole asiaa. Metsään puolestaan rynnisti juhannusviikolla semmonen mäkäräisten invaasio ettei toista! Sadetta on saatu sen verran runsaasti että tämä itikoitten ja mäkäräisten joukkohyökkäys jatkunee pitkälle elokuuhun. Pitää hyödyntää vähänkin tuuliset päivät, onneksi niitäkin on riittänyt.

Pepsi alo1 😍

Pepsin kanssa käytiin toinen tokokoe Kemin iltakokeessa. Tuomarina oli Heli Kelhälä. Kyseessä oli vain alemmat (alo-avo) luokat käsittävä koe. Pepsi teki melkolailla samanlaisen rivin kuin viimeksi. Oli innokas ja vauhdikas, mikä aiheuttaa pieniä pistemenetyksiä, koska se helposti keulii seuratessa ja jokaisessa eteentulossa (hyppy ja luoksetulo) tulee liian kiinni minuun eli tökkää 😐 Meän murheenkryynit eli kaukot ja maahanmeno oli tällä kertaa kymppejä, joten sitä saa mitä vahvistaa!
Pisteitä kertyi 186p alo 1.tulos KP ja sij.3.
Tokokokeita on enään yksi kirjattuna virkkuun (Lapissa) ja sekin on syyskuun alussa, jolloin meillä 95% todennäköisyydellä juostaan. Rilla ja Pepsi juoksevat kerran vuodessa ja aina elo-syyskuun tuntumassa. Tavoitteena olis se TK1 tälle vuodelle, joten toivotaan että torniolaiset innostuisivat hakemaan vielä yhden hallikokeen loppuvuodelle tai vaikka toisenkin - koskaan ei tiedä mitä kokeessa tapahtuu eikä se ykköstulos ole mikään varma nakki!

Jälkikokeita täällä olis tarjolla useitakin, alkukesästä oli jopa muutamia vajaaksi jääneitä kokeita! Meillä ei ole vielä PK-kokeisiin asiaa, ei ole tottis koeosaamisen tasolla. Eikä edes BHta tehtynä, joten reeniä tarvitaan kovasti lisää.

Briardien erikoisnäyttely pidettiin kesäkuun lopulla Pälkäneellä. Minun kasvateista mukana olivat isot pojat Ohmi ja Peikko avoimissa uroksissa ja pikkupoika Stanley pentuluokassa. Molemmille vasta 2,5v R-pojille laatuarvostelun ERI oli etukäteen tavoitteena ja sen saivat ja olipa Peikko vielä kilpailuluokassa toinen! Kuvista näkee kuinka keskeneräisiä pojat vielä ovat, väri on kirjavaa ja turkkia on vähän, helmat puuttuu, joten näyttävät kovin jalkavilta, varsinkin Ohmi.
Pentuluokassa 7-9kk esitetty Stanley sensijaan nappasi kaikki palkinnot kotiin reippaalla esiintymisellä ja taidokkaasti handlattuna - Onnea Ulla-Maj & Stanley 💙 Stanley siis pen1 KP ja ROP-pentu!
Ens vuonna, jos erkkari omana tapahtumanaan järkätään, olis tarkoitus minunki lähteä ja kannustaa mukaan enempikin kasvatteja. Saas nähä jääkö vaan lupaukseksi 😃

Boreabrie Jappeloup ROP-pentu





Boreabrie Rockefeller ERI2



Boreabrie Rayban ERI-


Erkkarikuvat (c) Harri Puranen

Ei kommentteja: