sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Hieno startti

Tämä vuosi on edennyt jo maaliskuun lopulle ennen kuin tähän blogiin tuli ensimmäinen päivitys. Ei sen puoleen yhtä surkeasti on päivittyneet minun instatili ja fb-sivut 😅 
Ei ole ollut yhtikäs intoa kirjoitella mitään. Vähän semmoinen väsynyt olo koko ajan pitkin talvea...Niin paljon kuin talvesta ja varsinkin kevättalvesta tykkään niin nyt kyllä toivon että tulispa kesä pian.

Oikein piti etsimällä etsiä mitäs hyvää nyt alkuvuonna onkaan tapahtunut. No onhan niitä iloisiakin juttuja! 
Ensinnäkin Suomen Briard ryn vuosikilpailuissa minun kasvateille tuli useita voittoja ja lukuisia muita hyviä sijoituksia.

Vuoden pentu 2023 - Boreabrie Pompadour
Vuoden juniori 2023 - Boreabrie Pompadour
Vuoden aktiivibriard 2023 - Boreabrie Rayban
Vuoden paimennustulokas 2023 - Boreabrie Jappeloup
Vuoden kasvattaja Pentupytty palkinto - Boreabrie!

Ihan huikean hienoja voittoja ja ylipäänsä aktiivisuutta minun kasvattien omistajilta! KIITOS 💝

Boreabrie Pompadour "Varga"

Stanley 💛Varga 💗Ohmi 💙

Alkuvuoteen oli suunniteltu myös P-pentujen luustokuvaukset. Viidestä pennusta kolme on nyt kuvattu ja tulokset ovat olleet upeita!

Neppu A/A 0/0 LTV0 VA0
Taisto B/B 1/0 LTV0 VA0 olat terveet
Varga A/A 0/0 LTV0 VA0 olat terveet

Kesällä kuvataan loput kaksi - Remu ja Peggy.
On aina "hyppy tuntemattomaan" käyttää ulkomaista urosta jolta on kuvattu vain lonkat, ei kyynäriä eikä selkää. Myöskään lonkkakuvaa (digikuvaa) ei tästä uroksesta ( Everyday Joy Velmond) ollut joten ei auttanut kuin luottaa onneen ja herran haltuun 😂 Toki lähisukulaisia oli paljon kuvattu terveeksi Tsekeissä ja Saksassa.

Sen verran aktiivisuutta osoitin helmikuussa että sain ilmoitettua Neppun näyttelyyn! Kävimme Tornion ryhmiksessä Veli-Pekka Kumpumäen arvioitavana. Neppu esiintyi nätisti ja sai hyvän arvostelun aika tiukalta tuomarilta, joka syynäsi koirat tarkkaan ja antoi paljon suullista arviointia (kehässä oli harjoitusarvostelija) Nepulle junioriluokan ERI2 seuraavalla arvostelulla:

Hyvin ulospäin suuntautunut. Hyvät mittasuhteet ja luuston vahvuus. Narttumainen pää ja ilme. Tummat silmät. Vahva kuono. Hieman pysty lapa. Suora olkavarsi. Eturinta saa täyteläistyä iän myötä. Hyvä rintakehän pituus. Pituutta lanneosassa. Hyvä takaosa ja hyvät luiset kaksoiskannukset. Erinomainen karvapeite ja hyvä väri. Liikkuu hyvin sivulta, voisi mennä yhdensuutaisemmin edestä ja takaa. Ihastuttava luonne.

Tämä oli Nepun eka ja vika junioriluokan näyttely. Neppu on tällä hetkellä "liukuvärjätty blondi" eli väri on haalistunut ja muutenkin koko tyttö alkaa olla "vaiheessa". Palaamme näyttelykehiin joskus aikuisena.




Nepun talvikuvat (c) Raisa Hartikainen

Ei kommentteja: