tiistai 24. heinäkuuta 2012

Otto & Sani

Tornion seudulla asustelevista kolmesta kasvatistani Ottoa ja Sania olen päässyt näkemään harvemmin mutta nyt kesän kuluessa muutaman kerran on kohdattu.
Otto eli Boreabrie Shamrock on Ruotsin puolella Haaparannan Selkäsaaressa asustava ainut 'poikamme'. Otto viettää aktiivista maalaispojan elämää, paimentamalla perheen lapsia, lotraamalla Torniojoen kaislikossa ja vaikka hyppimällä trampoliinissa. Naapurin kultaisennoutajan kanssa on kiva heittää karkureissuja aina silloin tällöin. Perheen elämään oman jännityksensä tuo ajoittain voimakkaasti tulviva Torniojoki, jolloin saareen johtava tie peittyy vedestä ja ylitykset on tehtävä veneellä. Ottosta voiski tulla vaikka merikapteeni isona, sen verran monta kertaa se on emännän kans istunut veneen keulassa.
Otto on pentuesisarusten tapaan varsin iloinen ja ystävällinen nuori herra, vilkas joo, mutta hyvähermoinen ja ennen kaikkea hyväntahtoinen hökeltäjä.

Mä maalaispoika oon..pistän suihketta kainaloon..

kaislikossa suhisee..

tähän ei tarvita kuvatekstiä.. :)

Sani eli Boreabrie Shady asustelee Tornion eteläpuolella Kaakamon maaseudulla. Sani on pentueen tytöistä isokokoisin ja pitkärunkoisin, oikea maatalon emäntä. Luovutusiässä se oli pentueen toiseksi pienin tyttö, joten taas sain todeta ettei pentukoolla ole juurkaan merkitystä arvioitaessa koiran kokoa aikuisena. Sanilla on upea turkki, vahvasti volyymia ja pohjavillaa. Taitaa tytön omilla eväillä olla osuutensa turkin runsaudessa - Sani saa usein herkuteltavakseen kypsennettyä kalaa, lohen päitä luonnon omineen omegoineen.
Sani on monien harrastusten mm tokon ja rallytokon lisäksi Ida-Marian JH-koira. Kemin näyttelyssä viime sunnuntaina pari nappasi komeasti ruusukkeet ja pokaalit kotiin sijoittumalla kolmanneksi 10-13v sarjassa.
Näyttelypuunausten jälkeen onki mukava palata kotiin uimaan ja lotraamaan omaan rantaan, Sani on varsinainen uimamaisteri, se huomattiin jo 8vk:n iässä. :)

Boreabrie Shady 13kk

Ida-Maria ja Sani JH-kisassa Kemissä

Onnittelut!


Sani omimmillaan..

Otton kuvat: Marjo Lehto
Sanin kuvat: Mäkivuoti

Ei kommentteja: