keskiviikko 8. elokuuta 2012

Piilosilla


Hakureenit ovat kesätauon jälkeen pyörähtäneet käyntiin ja samalla olen ottanut muutamia uusia juttuja mukaan. Siis Rillalle uusia.
Ajatuksissa on että otan tänä syksynä kaikkia mahdollisia hakuelementtejä, risteilyreenejä, haamuja, piiloja, puoliksi peitettyjä, umppareita, sisääntuloja, yliheittoja, jäniksiä ja kaikki suorapalkalla. Itseasiassa en ole edes aloittanut ilmaisureenejä, tosin nekin on tarkoitus aloittaa lähiaikoina kentällä tai miksei metsässäkin mutta erikseen varsinaisesta ratareenistä. Katsotaan mihin johtaa, etenemistapa on täysin eri kuin Sallilla aikoinaan. Silloin aloitimme (talvella) puhtailla ilmaisureeneillä irtorullineen, kaikkia lisättiin sitten pikkuhiljaa ajan kanssa, osittain epäonnistuen ja sattumalta(?) onnistuenkin. Rillan kanssa on tarkoitus tehdä täysin toisin päin ja edetä monipuolisin reenein kohti kiintorullailmaisua.

Se on selvää jo tässä vaiheessa, että Rillasta tulee rullakoira, sillä on kyllä hyvä maalimiesmotivaatio ja tykkää ihmisistä ja luottaa vieraisiin maalimiehiinkin, mutta ei siltä luontaisesti irtoa haukkua, enkä jaksa esim turhauman kautta alkaa sitä kaivamaan. Siinä ominaisuudessa se on kyllä tätinsä Sallin kaltainen, eivät mitään huikean nopeita ja vimmaisia koiria hakuradalla, mutta hyvin pelitti rullailmaisu Sallilla joten uskoisin onnistuvan Rillallakin.





Parin viimeisen reenin teemana ovat olleet pressut ja piilot. Ensimmäisen kerran epäilevän lähestymisen jälkeen on Rillalla lamppu syttynyt ja minkäänlaista piiloihin ja pressuihin kohdistuvaa epäröintiä ei ole enään havaittavissa. Rilla ei myöskään ole röyhkeä tai liian syliintunkeva maalilla, malttaa nätisti odottaa palkkaansa. Piiloja olemme harjoitelleet kotonakin omassa metsikössä aina kun meille on erehtynyt kylästelemään joku maalimieheksi sopiva 'uhri' :)
Haku on hauskaa juurikin monineen elementteineen, välillä tuntuu että eteneminen on tuskastuttavan hidasta mutta on vaan muistettava, että lopputulos koostuu monista pienistä palasista, jotka toivottavasti joskus meilläkin ovat kasassa.

Ei kommentteja: